Startchans - då gick Birmancevic upp som tvåa i skytteligan: "Jag klagar inte över speltiden"

HÄLLEVIK. Veljko Birmancevic har bara startat i två av Malmö FF:s matcher under juli.
Hans facit är fyra mål på de tre senaste, efter ett nytt mål i 0-2-segern mot Mjällby.
- För mig handlar det om att kämpa för fler och fler minuter, att spela ännu bättre och nå mål, säger han till Fotbollskanalen.

På MFF:s offensiva vänsterposition har Sören Rieks prioriterats hos tränaren Jon Dahl Tomasson under juli. Veljko Birmancevic startade i den allsvenska omstarten mot IFK Norrköping, och fick vänta ända till dagens bortamatch mot Mjällby innan chansen kom igen.

Under tiden har 23-åringen gjort mål mot både Sirius och Degerfors som inhoppare, och mot Mjällby kom det fjärde på de senaste tre allsvenska matcherna. Adi Nalic gav MFF ledningen på en hörna i den 58:e minuten, och tre minuter senare fick Birmancevic chansen att rusa på en långboll från Eric Larsson.

Mjällby-målvakten Samuel Brolin misstajmade utrusningen helt och Birmancevic kunde komma före och peta in 0-2 i en övergiven målbur.

- Tränaren ville att jag skulle anfalla i djupled, vilket visade sig vara bra till slut. Jag lyckades näta efter djupledslöpandet, när försvarslinjen och målvakten inte var synkroniserade. Jag sprang förbi dem och nådde bollen och gjorde mål. Det var en bra analys av tränaren och hans stab att be mig löpa i djupled hela matchen, och det gav resultat, säger Birmancevic.

Den mest framträdande spelaren på Strandvallen i dag klagar inte över att det mest blivit inhopp under sommaren.

- Som jag har sagt tidigare finns det många matcher både i Europa och allsvenskan. Det är klart att Sören har fördelen att ha varit här länge och jag respekterar tränaren och hans beslut. För mig handlar det om att kämpa för fler och fler minuter, att spela ännu bättre och nå mål  det är mitt jobb. Om Sören har jag bara gott att säga. Han är en god vän som både stöttar och ger mig råd. På planen kollar jag bara på hans rörelser och lär mig mycket av honom. Det är normalt att spela ibland och andra gånger inte. Det viktigaste är att vi är ett lag och har ett bra samarbete, säger Birmancevic.

Totalt har han inlett i sju av MFF:s tretton allsvenska matcher och stått för sex mål. Endast lagkamraten Antonio Colak med sina sju mål är före Birmancevic i den allsvenska skytteligan. Serben delar andraplatsen med Sirius Christian Kouakou, IFK Norrköpings Samuel Adegbenro och Degerfors Victor Edvardsen.

Publicerad 2021-07-25 kl 09:00