POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Statistiken som kan ge AIK guldet

AIK är ruskigt bra under matchens slutminuter. Kan det bära laget till SM-guld?
– Det är inte alltid en nackdel att blanda europaspel med allsvensk fotboll, säger tränaren Andreas Alm till sportal.se.

AIK är en av allsvenskans mest formstarka lag för tillfället. Mycket tack vare att man under de sex av tolv senaste matcherna gjort ett mål under de sista tio minuterna av matchen som gett poäng eller vinst.

– Det finns en massa faktorer som spelar in, men en av de tyngsta är att vi spelar så många tuffa matcher. Det är inte alltid en nackdel att blanda europaspel med allsvensk fotboll. Man tar med sig energin från de stora matcherna och spelar på en hög och jämn nivå i serien, säger AIK-tränaren Andreas Alm.

Solnalagets starka defensiv ger också utrymme i offensiven.

– Det är viktigt att ha en idé om hur vi ska försvara i omställningslägen, samt att målvakten har en bra kommunikation med backlinjen. Per Karlsson har bland annat gjort ett fantastiskt jobb på senaste tiden och bidrar med ett enormt lugn. Vi gör det bra nu, men det var matcher i våras när vi tappade poäng sent mot Göteborg och Örebro. Vi är stabilare nu, förklarar Alm.

Publicerad 2012-09-09 kl 12:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå