Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
11å

Stefanidis talade ut i Fotbollsmåndag

I kvällens Fotbollsmåndag berättade Babis Stefanidis för första gången hur han känt sig efter den uppmärksammade övergången från Helsingborg till Malmö FF.
- Om klubben inte vill förlänga så kan de inte komma sista månaden och säga det, sa Stefanidis.

Efter sin uppmärksammade övergång från Helsingborg til Malmö FF så bröt Babis Stefanidis i kväll tystnaden. En övergång som inneburit att han fått utstå hot mot både sig själv och sin familj.

- Jag har inte mått jättebra. Först var det ju den där matchen jag spelade mot AIK och sedan har de varit utanför huset och så. Jag förstår till viss del att supportrarna kan bli förbannade, men det måste finnas en gräns.

Har du varit rädd?
- Svårt att säga. Jag har haft det i baktanken. Man vet aldrig vad det är för människor som håller på med det här så det är klart att man är lite rädd, sa Stefanidis.

Om att han inte spelar morgondagens derby mellan just Malmö och Helsingborg:
- Jag blev klar för tre, fyra dagar sedan. Både för klubbarna och för mig själv är det bäst att jag inte är med i den matchen.

Känns det som du vikt dig för hoten?
- Hade jag gjort det så hade jag inte spelat mot AIK. Jag är en professionell fotbollspelare och försöker göra det bästa av situationen.

Stefanidis är även kritisk till hur Helsingborg agerat i kontraktsförhandlingarna. Och säger att han inte fått något kontraktsförslag att ta ställning till.

- Tiden gick ju. Och det fanns inget konkret. Klubben drog ut på tiden så det blev som det blev. Man vill ju ha någonting säkert. Man respektar ju den klubb man är i.

- Men om klubben inte vill förlänga kontraktet så kan de inte komma sista månaden och säga det. Jag kan inte sitta och vänta till att mitt kontrakt går ut till att det händer något.

Stefanidis säger sig ha förståelse för att övergången, den första mellan klubbarna på 40 år, är känslig.
- Absolut. Jag förstår ilskan. Men för mig är det ett jobb också. Det är inte många spelare som spelar i samma klubb hela sin karriär.
- Jag står fast vid mitt beslut och det här var rätt.


Se Stefanidis tala ut i Fotbollsmåndag

Se Stefanidis tala ut i Fotbollsmåndag
Se hela Fotbollsmåndag

Publicerad 2007-08-07 kl 02:07
Annons
Annons
Annons