Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stjärnans böner om ett SM-guld

Guillermo Molins lutar sig mot gud inför det allsvenska gulddramats upplösning. MFF-stjärnan har sökt lugnet i kyrkan och bett böner.

– Jag är på mässan klockan elva. Jag mår bra av att där är tyst och lugnt, det finns en skylt ”respektera tystnaden” och det gör verkligen folk, säger Guillermo Molins till Sydsvenskan.

U21-stjärnans tro har så sakteliga gjort att han aktivt börjat gå i kyrkan och med en tro som djupnat.
Allt satte fart på allvar sedan han gifte sig med sin Andriana i somras.

– Det är efter bröllopet som jag börjat gå i kyrkan varje söndag.
– Fast kyrkan är alltid öppen, så det finns alltid möjlighet att gå dit även om det är match på en annan dag och be i tystnad.

Att den starka tron ger Molins trygghet går inte att ta miste på.
Och om det nu inte är så många i ett land som Sverige som berättar öppet om sin tro - så är det inget MFF-stjärnan har det minsta av problem med.

– För mig har Gud alltid en mening med det han gör. Blir jag skadad, är det någon mening med det. Att tänka så har gjort det enklare för mig.

Och i Wilton Figueiredo har han någon han kan dela sina funderingar med. Wilton som till och med kan tänka sig att bli präst efter sin karriär.

– Vi pratar ganska ofta. Jag kan fråga Wilton och han lär mig lite mer om bibeln. Ricardinho är också troende, men pratar inte så mycket om det.


Ola Gustavsson

 

Publicerad 2010-11-07 kl 11:35
Annons
Annons
Annons