Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stjärnläkare räddade Hallenius – nu nära comeback

Genoa vägrade släppa Linus Hallenius - nu är Hammarbys förre skyttekung nära en comeback och en möjlig debut i Serie A.
- Han opererades av samma kille som räddade Alessandro Nestas karriär, det känns riktigt bra, säger Hallenius agent.

Linus Hallenius lämnade Hammarby för Genoa för två år sedan, men något spel i Serie A har det ännu inte blivit för anfallaren. Två utlåningar till Lugano i Schweiz och Padova i Serie B, men sällan flera matcher i följd för Hallenius, vars problem med ett hopparknä gång på gång satt stopp. Men efter en operation i maj är han snart redo för spel med Genoa.

- Linus går in i full träning om en vecka-tio dagar. Det har gått som på räls ända sedan operationen i maj, säger Hallenius agent Hasan Cetinkaya.

- Han opererades av Pierpaolo Mariani, det är Italiens största specialist på den här typen av knäingrepp. Han räddade till exempel Alessandro Nestas karriär för några år sedan. Så nu har Linus inga känningar alls och det är först nu som han kan få en ärlig chans att bli samma spelare som innan han gick utomlands.

Konkurrensen om de offensiva platserna i Genoa är tuff, med bland andra Marco Boriello och talangen Ciro Immobile, som smällde in 28 mål för Pescara i Serie B förra säsongen. Men även i fall Hallenius hade velat lånas ut så gjorde Genoa klart att de ville satsa på svensken.

- Vi hörde oss för, men Genoa gjorde klart att de inte ville låna ut honom den här gången. Nu efter operationen får han en ärlig chans att konkurrera. Det har ju varit problemet under hela hans utlandskarriär, att det aldrig blivit någon kontinuitet. Nu kan det äntligen bli det igen, avslutar Hasan Cetinkaya.

Publicerad 2012-09-11 kl 11:57
Annons
Annons
Annons