Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stjärnspäckat Blåvitt fruktar Syrianska

Förväntningarna är stora inför premiären, men Göteborg tror inte på en enkel seger mot Syrianska. – Allt kan hända i premiärmatcher, säger John Alvbåge.

Värvningarna bara trillade in i vinter och trots att Malmö räknas som guldfavorit efter tisdagens upptaktsträff i Helsingborg är förväntningarna på IFK Göteborg större än på väldigt länge.

Men trots storsatsningen varnar Blåvitts målvakt, John Alvbåge, för Syrianska, som står för motståndet i dagens premiär.

– Det kommer bli tufft eftersom det är en premiär. Man vet att allt kan hända i fotboll och framförallt i premiärmatcher. Det gäller att vi är med från start, spelar boll i 90 minuter och har full fokus. Sedan hoppas vi att det ska gå bra bara, säger han till FotbollDirekt.se.

Ska ni inte vinna den här matchen ganska enkelt?

– Nej, men det tycker väl de flesta. Pressen är något man får leva med om man representerar Blåvitt 2012. Folk tror mycket på oss och allt vi kan göra är att gå för segern. Om vi ger 110 procent på planen så kommer säkert resultaten. Då kommer folk se att vi ger allt.

En bra start är alltid viktigt för en allsvensk storklubb. Då slipper man den ”krisstämpel” som skapas efter en tung inledning på säsongen, men Alvbåge bekymrar sig inte över alla förväntningar.

– Allsvenskan spelas över 30 matcher och vi ska försöka samla ihop så mycket poäng som möjligt. Förhoppningsvis börjar vi att samla redan i dag. Men det som händer det händer. Vi går såklart för tre poäng, men som sagt, vi får väl se.

Hur känns det personligen inför säsongen, formmässigt och så?

– Det är svårt att säga. Det har känts bra hela tiden sedan jag kom till IFK och det är bara att fortsätta att vara fokuserad och jobba på. Då ska det nog gå bra. Det är bara att tuta och köra.

Publicerad 2012-04-01 kl 14:17
Annons
Annons
Annons