Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stjärnvärvningen mot comeback: ”Kan bli om två veckor”

Foto: Scanpix

Ett av allsvenskans mest framemotsedda nyförvärv - men Nenad Djordjevic gick sönder precis innan premiären. Nu har mittbacken opererats och kan vara tillbaka om två veckor.

VM-spelare 2006 och spel i Champions League – Kalmar rodde hem årets meritmässigt tyngsta värvning i serbiske mittbacken Nenad Djordjevic. Men dagar innan allsvenskan drog igång gick den erfarne mittbacken sönder – diagnosen blev sports hernia, en försvagning i magmusklerna.
I helgen opererades Djordjevic i Tyskland och nu är han snart klar för träning. Och om inte alltför lång tid kan han vara tillbaka på planen.
- Operationen gick väldigt bra, och som jag förstod det var det Tysklands främsta kirurg på just den typen av skada som utförde den. Jag har lite ont från ärret fortfarande men det är helt normalt. Nu ska jag bara vila en eller två dagar till, sedan ska jag kunna börja löpträna lite lätt, säger Djordjevic till FotbollDirekt.se.

- Det kan ta mellan två och fyra veckor att bli 100 procent matchfit. Det är lite individuellt hur lång tid det tar, men går allt maximalt bra så två veckor. Jag ska göra precis allt jag kan för att komma tillbaka så fort som möjligt.
Spelsugen förstår jag?

- Ja verkligen. Det är trist med den här skadan, för jag har aldrig haft några allvarligare skador tidigare i karriären, jag vet inte men jag kanske har bra gener. Tidigare har det varit några dagar här och där som värst. Det är möjligt att konstgräset spelat in lite, jag har aldrig spelat på det tidigare. Men de säger att det inte ska spela någon roll.

Djordjevic kom till Sverige och Kalmar då hans hustru och barn bodde i Nybro strax utanför stan. Nu har KFF en spelare som spelat VM, Champions League och mött spelare som Wayne Rooney och Karim Benzema – och man har honom på ett fyraårskontrakt. Och Djordjevic själv ser positivt på sin nya klubbs möjligheter på längre sikt.
- Jag vill hjälpa klubben att bli mästare, det kanske inte går redan nu, men inom tre-fyra år. Jag trivs fantastiskt bra med klubben, som känns väldigt professionell och jag har fått ett fantastiskt mottagande. Allt är verkligen jättebra, förutom den här skadan.

Hur ser du på allsvenskan som liga, jag antar att du sett lite grann nu?
- Jag har sett Kalmars två senaste matcher mot AIK och Malmö, och jag måste säga att allsvenskan är en intressant liga. Det finns många unga spelare som är väldigt duktiga.

Det är många som anser att du borde vara för bra för att spela här?
- Jag vet, och det är smickrande och kul om folk tror det. Nej, jag måste bevisa det också. Numera är fotbollen bra och professionell nästan vart du än åker i Europa, lagen är väl förberedda och taktiskt skickliga. Det kommer inte bli så lätt för mig som folk tror, om jag inte kämpar så kommer det inte funka.

Publicerad 2012-04-16 kl 15:26
Annons
Annons
Annons