Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stjärnvärvningen redo för spel i derbyt: "Handlar om att vinna"

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG: Stjärnvärvningen Mads Albaek är redo för spel mot Häcken. Dansken har sin syn på derbyn glasklar.
– Det handlar om att vinna, säger han till Fotbollskanalen.

Jörgen Lennartsson slipper ta ett beslut kring vem han ska peta av Gustav Svensson, Sebastian Eriksson eller Mads Albaek i derbyt mot Häcken. Gustav Svensson är avstängd efter att ha samlat på sig för många gula kort. Vilket öppnar för Albaek direkt från start.
– Han har gjort det jättebra. Han är bolltrygg, har en fin passningsfot, är kvick på små ytor och har en låg tyngdpunkt. Han kommer från en fransk ligaklubb som tränat försäsong i sex veckor så han är redo, säger Jörgen Lennartsson och fortsätter.
– Sen om han startat eller inte, det får ni se ...

För Mads Albaek blir det derby direkt i debuten. En debut som sker mindre än en vecka efter att han skrev på för klubben efter blixtövergången.
– Det har varit fint men även stressande. Flytten från Frankrike gick så snabbt men det är skönt att vara igång. Jag sökte en toppklubb och jag sökte kvalité och det finns här, säger han.

Svårt att fokusera på enbart fotbollen med allt runtomkring?
– Nej, nu är det på plats. Jag har kontrakt med IFK och det är det viktigaste. Jag har ett hus i Frankrike, en bil i Frankrike men det har jag lagt åt sidan. Det får min familj hjälpa mig med. För mig handlar det om att koncentrera mig på fotbollen och det går bra men är lite stressande.

Känslorna kring att debutera i ett derby?
– Stort. Derby är de stora och det man vill vinna. I ett derby handlar det om att spela för det här (säger han och klappar sig på klubbmärket".

Se Mikael Bomans avgörande 2-1-mål i 87:e matchminuten under vårens Göteborgsderby i spelaren ovanför.

Publicerad 2015-08-16 kl 10:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons