POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Stockholmsderby - då får Djurgården stå för polisnotan

Redan på måndag spelas årets första allsvenska Stockholmsderby.
Det kan bli en kostsam affär för Djurgården.

Enligt Sveriges Radio Ekot gör Rikspolisstyrelsen allvar av sina planer att ta betalt av de allsvenska klubbar som drivs som aktiebolag.

De är tre — AIK, Djurgården och Örebro SK.

I Rikspolisstyrelsens nya riktlinjer ingår att mer bokstavligt följa ordningslagen och därför ska notan skickas till de klubbar som driver verksamheten i vinstsyfte.

Ingen valmöjlighet

- Vi vill ta betalt därför att riksdagen genom ordningslagen har sagt att vi ska göra det. Vi har ingen valmöjlighet. Det är en demokratiskt beslutad lag som polisen bara har att rätta sig efter, säger Lars Tonneman, chef för polisrätt inom polisen, till Ekot.

Om polisen står fast vid sin linje kommer den att kräva ersättning för allt arbete som utförs inne på arenorna, men också i nära anslutning till dessa. Enligt polisens egna beräkningar kan ett Stockholmsderby kosta den arrangerande klubben runt en miljon kronor.

AIK:s vd Annela Yderberg:

- Det kommer att bli kännbart ekonomiskt. Vi lägger redan 4-5 miljoner på säkerhetskostnader. Det här kommer definitivt att påverka svensk elitfotboll.

- Vi har inte budgeterat med det här. Men kostnaden kommer att öka till ett betydande belopp. Det är ju ovanligt att leverantören bestämmer vad vi behöver och sedan vad vi måste betala, säger Yderberg till Eurosport på nätet.

Lagrell beklagar

Fotbollsförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell beklagar Rikspolisstyrelsens hållning.

- Det är klart att det är dåligt för svensk fotboll, det är dåligt för svensk idrott och det är framförallt ett slag mot klubbarna i Stockholm. Det ändrar konkurrensbilden i svensk fotboll och också för svensk fotboll internationellt, säger han till Ekot.

Djurgården står som arrangör för måndagens derby mot AIK på Råsunda.

TT

Publicerad 2011-04-01 kl 21:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå