Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stor HBK-optimism: "Pep har förändrat allt"

Bara en vecka på nya jobbet. Men redan har nye tränaren Pep Clotet Ruiz rumsterat om fullständigt i Halmstad.
- Allt har varit tvärtemot jämfört med de senaste åren, säger Johnny Lundberg.

Ut med det gamla och in med det nya. Så är det verkligen i Halmstad 2011.
Nye tränaren Pep Clotet Ruiz tog plats redan från dag ett och satt sin prägel på allting.
- Vi har haft ganska mycket möten kring hans spelidéer. Det har varit jättestora förändringar. Han har förändrat allting, säger Johnny Lundberg.

Men Lundberg beklagar inte förändringarna - tvärtom.
- Det har sett riktigt bra ut. Det är riktigt bra tempo och mycket bollövningar. Han har också gett oss fria tyglar och det har varit mycket spel på träningarna, för att han ska få se vilka kvaliteter som finns.

- Jag sade efter förra säsongen till Ingemar Broström att det måste till en nytändning och det har det känns det som det har blivit. Ny styrelse, ny tränare och ny arena också på gång.

Men samtidigt gäller det att inte sväva iväg, utan stå stadigt i den halländska myllan. Faktum är att Halmstad klarat sig kvar i allsvenskan med ett nödrop de senaste säsongerna och ekonomin är inte av bästa märke för att kunna göra stora karaktärsvärvningar.
Så att tro att nye tränaren Pep kommer att leda laget till SM-guld är att hasta iväg för mycket tycker Lundberg.
- (skratt) Ja. Nu tar vi ett år i taget. Pep kan inte göra magi heller direkt. Det tar sin lilla tid. Men det känns helt rätt att ta in honom som har lite andra influenser.

Sydeuropéer är ju kända för att ha ett hett temperament och inte alls lika lugna som oss nordbor. Har du märkt av det något?
- Nej inte så mycket mer än att han är mycket tydlig med det han vill och att han har en spelidé som han följer till 100 procent.

- Och jag tycker det är bra - det ska inte vara något daltande eller så. Man ska lyssna på den som har ordet och det är bara att gilla läget.

När det gäller lagkaptensfrågan har inte Lundberg hört någonting men han är sugen på att fortsätta ha bindeln om han får en förfrågan.
- Vi har inte pratat något om det men jag förmodar och tror att jag kommer att ha den.

Publicerad 2011-01-14 kl 12:00
Annons
Annons
Annons