Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stor kris i Gefle - värvningsstopp infört

Den ekonomiska krisen i Gefle IF är total. Nu har tränaren och sportchefen Pelle Olsson fått besked om att det inte blir några fler nyförvärv eller kontraktsförlängningar. Pengarna är slut.

- Om vi inte löser den här frågan, så känns det inte alls bra, säger Olsson till Gävle Nyhetsbyrå.

Redan tidigare under säsongen berättade Gefles ordförande Leif Lindstrand att det kostade mer än det smakar för gästrikarna att spela i allsvenskan och att han var tveksam till om klubben skulle klara speciellt många fler allsvenska säsonger ur en ekonomisk synvinkel.

Och redan till kommande säsong kan tränaren och sportchefen Pelle Olsson få känna av åtstramningarna. Han kan få gå in i kommande säsong med en rekordtunn trupp.
- Styrelsen måste såklart ta ett stort ekonomiskt ansvar och jag sköter det sportsliga men samtidigt är vi eniga i föreningen om att vi behöver ytterligare en mittback i laget.

- Hittar vi inget externt kapital, så får vi försöka skära ner internt. Jag är beredd att stryka träningslägret eftersom jag hellre har ett slagkraftigt lag inför säsong än att vi åker utomlands och tränar, säger Olsson.

Just nu har Gefle sju försvarare under kontrakt, vilket är en för lite, om man ser till att det ska finnas två spelare till varje position. Omar Jawo är redan borträknad och det jobbas på en förlängning med Daniel Theorin som nu inte kan bli av på grund av det ekonomiska läget.

Publicerad 2010-12-20 kl 20:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons