Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stor Obolo-kväll när AIK tog dubbeln

Ivan Óbolo hade en stor kväll när AIK säkrade dubbeln genom att vinna cupfinalen mot IFK Göteborg. Frågan är nu om målet och målassisten blir hans avskedspresent till AIK?

- Det kanske är bäst att de säljer mig, men jag vill stanna, säger Ivan Óbolo efter sin bedrift på Råsunda på lördagkvällen som ger AIK ännu en skön fest, mindre än veckan efter det allsvenska guldet.

Har han nu gjort sin sista match i AIK? Risken är stor för att det är så. Men om det var ett avsked vi fick se? - vilket avsked! Ett mål och en målgivande passning.

- Jag är jätteglad. Fantastiskt att få vinna både cupen och guld. Det här är det bästa i hela min karriär, säger Iván Óbolo i TV4:s sändning.

Men det dröjde innan ett spelförande AIK fick till det. Mindre än 20 minuter före slutet kom det första målet efter en borrande tung och låg 25-meters-frispark som Kim Christensen fick lämna retur på. Där högg Óbolo och stötte in bollen och så argentinarens karaktäristiska segervrål på det med knutna nävar.

- Hooiveld skjuter bra och bollen studsar på mitt bröst så jag får en jättechans, säger Óbolo vidare.

Om framtiden vill han inte säga så mycket. Men att det ligger något i hans agents utspel före matchen om att det är nu eller aldrig för att komma vidare verkar klart.

- Ingen aning. Jag måste prata med sportchefen nu om min situation. Vi måste bestämma tillsammans hur det blir. Det kanske är bäst om de säljer mig, men jag vill stanna.

Óbolo låg sedan bakom 2-0 i slutsekunderna när han sög åt sig bollen, höll i och måttade ut den till Antonio Flavio som mycket snyggt placerade in den i Christensens borte hörn.

Publicerad 2009-11-07 kl 19:42
Annons
Annons
Annons