POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Stora förändringar i Blåvitt - Aiesh: ”Det kanske tar några matcher innan vi får till det”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Blåvitts möte med Falkenberg i spelaren.

IFK Göteborg genomgick stora förändringar under sommaren där nyckelspelare såldes och köptes.
En lite formsvacka har följt, men den tror Hosam Aiesh kommer att vända inom kort.
- Det känns väldigt bra och det kommer att vända när som helst, säger 24-åringen till Fotbollskanalen.

Hosam Aiesh fick i slutet av sommarfönstret igenom sin övergång från Östersund. Det blev en flytt ”hem” till IFK Göteborg för förra årets assistkung i allsvenskan.

Förra måndagen fick han göra debuten på Gamla Ullevi i den blå-vitrandiga stället.

- Det var speciell faktiskt. Det var en speciell känsla och det kändes jättebra. De är rätt högljudda (supportrarna) så det kändes jättebra, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Aiesh, som tidigare spelat i Azalea BK och BK Häcken, kommer nu tillbaka till sin hemstad Göteborg. Där har han hamnat i en spelartrupp han tycker har en bra mix av gammalt och ungt.

- De erfarna hjälper de unga att utvecklas och det är en väldigt bra grupp med många bra spelare. Allt runtomkring med träningsanläggningen och alla som jobbar vill jobba där och är passionerade och vill hjälpa oss utvecklas åt alla möjliga håll. Det är en väldigt bra plats för oss at kunna utvecklas på, säger 24-åringen.

Hur vad det att ansluta till laget mitt under året?
- Det är en förändring och man ska hitta en lägenhet, man ska hitta saker och ting. Det är en stor omställning utanför plan och en stor på plan. De spelar på ett betydligt annorlunda sätt än Östersund, träningarna är hårdare och allt sånt där. Så det gäller att vara på tårna, träna hår och spela bra matcher. För man känner flåset i ryggen på varje träning. Gör man inte det bra är det många som knackar en i ryggen och vill spela.

Aiesh var inte den enda spelaren som anslöt till Blåvitt under sommarfönstret, då laget även värvade Tobias Sana. Samtidigt tappade klubben bland annat Benjamin Nygren, Carl Starfelt och Junes Barney samt Patrik Karlsson Lagemyr som blev långtidsskadad. Det har alltså varit mycket förändringar runt Kamratgården under sommaren.

En smärre formsvacka har följt, men Aiesh tror att kurvan snart vänder uppåt igen.

- Vi hade blivit tippade bland de sista i allsvenskan så man får inte glömma att vi har gått emot de förväntningarna och gjort det bra. Sen att man får en dipp under säsongen med några matcher behöver inte betyda så mycket mer än att laget har fått en liten dipp. Vi har fått några spelare och tappat några spelare och det kanske tar några matcher innan vi får till det. Men det känns väldigt bra och det kommer att vända när som helst.

Vad tror du om resten av säsongen för er del?
- Jag är här för att vinna varje match. Det är tio matcher kvar och de ska vi försöka vinna. Vinner vi de här sista matcherna men hamnar inte i toppen så gör vi inte det. Men det är vårt mål – att hamna i toppen och vinna alla våra matcher vi har kvar samtidigt som vi spelar en fantastisk fotboll. En bra fotboll med många mål, det är tanken. Sen får man se, men för mig gäller det att jag ska gå ut och göra mitt bästa och gå ut med mina medspelare så bra det går.

Den första av de tio matcherna är mot Helsingborg senare under dagen. Ett lag som IFK Göteborg inte vill underskatta, men som de förväntar sig ta tre poäng mot.

- Det blir en tuff match. De har haft lite av en berg-och dalbana, de har också gått upp-och ner. Men de har ett antal bra spelare och vi respekterar de som lag. Men så fort matchen börjar så ska vi gå ut och kriga för att ta de tre poängen som vi kommer att göra, säger Aiesh.

Matchen mellan Helsingborg och IFK Göteborg visas på Sportkanalen och streamas på cmore.se med matchstart 19.00.

Publicerad 2019-08-19 kl 09:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå