Storartad säsongsdebut av ex-AIK-back

Vilken säsongsdebut från start! Benjamin Kibebe gick in och styrde upp Kriens tidigare så stabbiga försvar när laget vann med klara 4-1 på hemmaplan i Schweiz. Läs mer i veckans proffskoll.

DANMARK

Mikael Nilsson, Bröndby 11/0
En plats på avbytarbänken från start blev det för Nilsson i bortamatchen mot Odense (0-0) men en skada på Anders Randrup, som senare visat sig vara en ledbandsskada, gjorde att Nilsson fick hoppa in i den 42:a minuten.

Max von Schlebrügge, Bröndby 1/1
Skadekänning stoppar alltjämt von Schlebrügge från matchspel.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 15/0, 7 hållna nollor
Efter lång väntan kom till slut den sjunde nollan för Wiland denna säsong när FCK vann med 3-0 mot Lyngby efter en urladdning i den andra halvleken.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 14/0
Tillbaka i FCK:s startelva mot Lyngby och hjälpte laget att hålla nollan i 3-0-segern.

Peter Larsson, FC Köpenhamn 2/0

Kvar på avbytarbänken under hela matchen när FCK vann med 3-0 mot Odense.

Rawez Lawan, Nordsjälland 15/1

15 matcher tog det - sedan var det dags för första målet för Lawan denna säsong. Och han gjorde det efter att ha hoppat in i matchen i den 69:e minuten. 8 minuter efter inhoppet höll han sig framme och tryckte in segermålet till 2-0 i bortamatchen mot Köge.

Andreas Johansson, Odense 13/1
För andra matchen i följd fick Johansson tillbringa 90 minuter på avbytarbänken. Denna gång när Odense spelade 0-0 mot Bröndby.

Louay Chanko, Ålborg 6/0

Chanko alltjämt på skadelistan för Ålborg. Missade segermatchen mot Horsens (2-0) i helgen.

Dino Avdic, Köge 0/0
Avdic utanför Köges matchtrupp.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn, 1/0

I den näst sista omgången innan vintervilan vann AB med 1-0 hemma mot Hobro.

Ken Fagerberg, Viborg 11/9(Utlånad från Midtjylland)
Viborg spelade 3-3 borta mot Vestsjälland och utan Fagerbergs
insats hade det inte blivit någon poäng. Svensken var skållhet och planens store dominant. Redan tidigt i första halvlek hade han ett mål i motståndarmålet men då blev det bortdömt för offside. Fagerberg skulle dock ändå skriva in sig i målprotokollet via två mål. I den 70:e minuten kvitterade han till 1-1 och i den 75:e gjorde han 2-1. Med fyra minuter kvar gjorde Viborg 3-1 och såg ut att gå mot en seger men tappade segern på stopptid.

Valentino Lai, Viborg, 12/0

Fanns med från start mo Vestsjälland och gjorde en helt okej insats utan att utmärkta sig.

Mikael Rynell, Vejle 10/4
Rynell spelade från start när Vejle spelade 2-2 borta mot Nästved. Han utgick dock i paus på grund av skadekänning men hann med att skapa ett par farligheter genom en hörna och en fint slagen frispark.

NORGE

Andreas Landgren, Fredrikstad 10/0
Fredrikstad spelade 1-1 mot Start efter att Elfsborgslånet James Keene gjort lagets mål redan i den första minuten. Landgren fanns med från start och spelade matchen. I den 56:e minuten gjorde han en fin undanrensning när en Start-spelare hade chansen att kunna avsluta i ett bra läge. Landgren kolliderade vid två olika tillfällen med Startspelare och blev liggande kvar på gräset en stund men reste på sig, borstade av sig och slutförde matchen. 5/10 ansåg VG att Landgrens insats var värd betygsmässigt.

Mattias Moström, Molde 25/3

Redan klara mästarna Molde var spelledigt i helgen.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0
Inget spel i helgen för Viking. Säsongen är med största sannolikhet över för Ingelsten.

Fredrik Stoor, Vålerengen 15/0
Inget spel i helgen för Vålerengen.

Daniel Arnefjord, Ålesund 25/1

Ålesund spelade cupfinal i helgen och vann med 2-1 mot Brann inför ett praktiskt taget fullsatt Ullevål (25000 åskådare). Arnefjord spelade från start och medverkade i hela matchen.

Jonas Sandqvist, Ålesund 0/0, 0 hållna nollor

Bergfast på avbytarbänken hos Ålesund. Inte heller i cupfinalen fick han chansen att visa upp sig.

FINLAND

Markus Olofsson, IFK Mariehamn 27/0
Finländska ligan är färdigspelad och Mariehamn slutade på sjunde plats i tabellen.

HOLLAND

Rasmus Elm, AZ Alkmaar, 12/7
Alkmaar fortsätter att övertyga stort i Eredivisie. I helgen blev det 3-0 mot Ado den Haag. Elm spelade hela matchen men höll sig denna gång utanför målprotokollet men fick finna sig i att hamna i domarens block, då han varnades i den 52:a minuten. Inget spelarbetyg hos goal.com.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 11/2
Deltog i hela matchen mellan Alkmaar och Ado den Haag. Utmärkte sig inte nämnvärt förutom i den 68:e minuten när han fick titta på domarens gula kort. Inget betyg hos goal.com.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 10/0, 4 hållna nollor

Nollan höll bara i tolv minuter för Isaksson och hans PSV när Heracles Antoine van der Linden distinkt nickade in 1-0 - ett resultat som stod sig till halvtid. Men i den andra halvleken kom PSV igång och gjorde fyra mål och det blev till slut seger med 4-1. 6,5/10 i betyg hos goal.com

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 11/7
Sjunde målet för säsongen för Toivonen när han utjämnade till 1-1 i matchen mot Heracles med ett väl avvägt skott i den 49:e minuten. Toivonen fick 7/10 i betyg av goal.com och bara två andra spelare i PSV fick samma höga betyg.

John Guidetti, Feyenoord 7/4 (Utlånad från Manchester City 0/0)

Tillbaka i startelvan efter influensaslängen när Feyenoord mötte NEC på hemmaplan och förlorade med 0-1. Försökte matchtiden ut att förändra matchbilden och med tre minuter kvar spelade han fri Otman Bakkal men denne sköt utanför. Inget betyg av goal.com men som ändå utsett honom till matchens flopp.

Petter Andersson, Groningen, 11/4
Andersson gjorde fjärde målet för säsongen när han kvitterade till 1-1 i den 73:e minuten i bortamatchen mot RKC Waalwijk. Han hade också chansen att göra 1-1 redan fem minuter in på den andra halvleken på en målvaktsretur men sköt över från nära håll. Inget betyg hos goal.com.

Emil Johansson, Groningen, 2/0
Utanför Groningens matchtrupp när laget spelade 1-1 mot RKC Waalwijk.

Viktor Elm, Heerenveen, 11/0
Heerenveen vann borta mot Roda Kerkrade med 2-1. Elm spelade hela matchen men höll sig utanför målprotokollet denna gång. Inget betyg hos goal.com.

Samuel Armenteros, Heracles 11/1
Armenteros var uttagen i matchtruppen men när matchen blåstes igång på Philips Stadion mot PSV (förlust 1-4) var svensken inte synlig i lagets matchtrupp.

Emir Bajrami, Twente, 8/2
Spelade från start mot De Graafschap (seger 4-0) och var på vippen att bli målgörare i den tionde minuten men Yves de Winter i De Graafschaps mål gjorde en fin räddning på den avslutningen. Så speciellt mycket konstruktivt i övrigt kom inte från svenskens sida och han byttes ut i den 64:e minuten. Inget spelarbetyg hos goal.com.

Rasmus Bengtsson, Twente, 3/0
Spelet från start senast var ytterst tillfälligt, då Bengtsson var tillbaka på avbytarbänken när Twente vann med klara 4-0 mot De Graafschap. Han blev kvar på avbytarbänken matchtiden ut.

Alexander Gerndt, Utrecht, 8/1
Vilken målfest de 20 000 på Nieuw Galgewaard fick betvittna när Ajax kom på besök. Utrecht vann matchen med 6-4. Gerndt spelade från start och fanns på planen under hela matchen. Han samlade en assistpoäng när han slog ett inlägg som Daan Bovenberg kunde nicka i mål till 2-3 på i den 49:e minuten. Inget spelarbetyg hos goal.com.

Johan Mårtensson, Utrecht, 10/1

Mårtensson fick chansen från start i matchen mot Ajax och byttes ut först i den sista matchminuten. Satte inget större avtryck i matchbilden mot Ajax.

Marcus Nilsson, Utrecht, 8/0
Nilsson fanns med i startelvan mot Ajax. Okej insats utan att glänsa.

Faton Trstena, Fortuna Sittard 1/0

Ingen Trstena med i matchtruppen när Fortuna Sittard förlorade med 0-1 mot FC Eindhoven.

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht, 0/0
Molins är fortsatt skadad och missade också matchen mot Cercle Brügge med 0-1.

Behrang Safari, Anderlecht, 9/0
Spelade hela matchen mot Cercle Brügge (förlust 0-1).

Fredrik Stenman, Club Brügge, 0/0
Skadekänning hindrar Stenman alltjämt från att debutera för sin nya klubb.

Michael Almebäck, Club Brügge, 12/0
Den mindre bra matchen senast fick konsekvenser för Almebäck som fick sitta på avbytarbänken under hela matchen mot Standard Liege (förlust 1-2).

Marcus Andreasson, Lierse, 0/0

Något inhopp blev det inte heller mot OH Leuven för Andreasson, som fick 90 nya minuter på avbytarbänken.

Patrick Amoah, Oud-Heverlee Leuven, 9/1

14 minuter. Så lång tid fick Amoah på sig att skapa något konstruktivt och ta sitt Oud-Heverlee Leuven tillbaka in i matchen mot Lierse. Men något mål förmådde inte Amoah att göra i matchen som slutade med förlust 1-3.

ENGLAND

Martin Olsson, Blackburn 10/0
Olsson fanns med under hela matchen också mot Chelsea (förlust 0-1). Hängde med bra upp i några anfall och hade bra koll på Chelseas anfallare bakåt. 7/10 i betyg av Skysports och omdömet blev "Fyllde på framåt bra".

Sebastian Larsson, Sunderland 10/3

Match mot Manchester United på Old Trafford inför 75000 åskådare kan få vem som helst att bli nervös. Men inte Larsson inte. Han var inblanad i mycket, både framåt och bakåt mot Manchester United. Inte minst trodde han att han skulle få slå en straff i den andra halvleken men domaren valde att ändra sitt beslut. Samtidigt hade Larsson kunnat fått en straff emot sig när Darren Fletcher stöp i straffområdet i en närkamp med Larsson men domaren bedömde det som att Fletcher fallit allt för enkelt och valde att inte peka på straffpunkten. Larsson hann också med att bli varnad under slutdelen av den första halvleken. Hos Skysports blev betyget 7/10 för de 90 minuter han spelade i matchen som slutade 1-0 till Manchester United efter ett självmål av Wes Brown. Larsson fick omdömet "vispade in flera bra bollar från höger".

Jonas Olsson, West Bromwich 11/1
Matchen mot Arsenal blev smärtsam för Olsson. Inte bara det att laget förlorade med 0-3. Larsson fick också ett jack i ansiktet så att det uppstod blodvite i en närkamp med Thomas Vermaelen. Godkänd insats i övrigt av Olsson men inte mer än så. 6/10 i betyg av Skysports.

Alexander Kacaniklic, Fulham 0/0

Får vänta ett tag till på sin A-lagsdebut.

Samuel Adjei, Newcastle, 0/0
Alltjämt utanför Newcastles A-trupp.

Ole Söderberg, Chesterfield 1/0, 0 hållna nollor (utlånad från Newcastle 0/0, 0 hållna nollor, tidigare utlånad till Darlington 6/0, 3 hållna nollor).

Har lånats ut till Chesterfield den närmaste månaden och fick debutera i helgen hemma mot Yeovil (oavgjort 2-2).

Oscar Jansson, Tottenham 0/0, 0 hållna nollor
Söker ny klubb för utlåning.

Bojan Djordjic, Blackpool 0/0

Skadekänning stoppar alltjämt Djordjic från spel. Missade två matcher den senaste veckan.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic, 9/0
Tillbaka i startelvan när Celtic vann med 2-1 borta mot Motherwell. Spelade hela matchen och stod för ett par fina inlägg som renderade i rejäl oreda i Motherwells försvar.

Billy Berntsson, Kilmarnock, 0/0
Ingen Berntsson i Kilmarnocks matchtrupp när laget föll med 3-6 mot Inverness.

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna, 3/0
Tillbaka i matchtruppen mot Palermo i helgen (förlust 1-3) men mer än 90 minuter på avbytarbänken blev det inte denna gång.

Andreas Granqvist, Genoa, 3/0
Skulle ha mött Inter i helgen men översvämningskatastrofen i Genua gjorde att matchen sköts upp.

David Stevic, Genoa 0/0

Albin Ekdal, Cagliari 3/0
Började matchen mot Atalanta (förlust 0-1) på bänken. Såg ut att bli kvar där matchen ut men fick hoppa in i den sista matchminuten.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0
Rehabiliterar sig fortfarande från sin skada som så här långt förhindrat honom från spel i hans nya klubb.

Tibor Cica, Cesena 0/0
Cica får fortsätta kämpa för att ta en plats hos Cesena.

Carlos Garcia, Juventus 0/0

Garcia har än så länge inte klarat av den hårda konkurrensen hos Juventus. Matchen mot Napoli i helgen sköts dessutom upp på grund av dåligt väder.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 7/5
Helt oberörd av den senaste tidens ståhej verkar den färske guldbollenvinnaren vara med tanke på att han än en gång var matchens förgrundsfigur när Milan vann med klara 4-0 mot Catania. Ett mål och två målgivande passningar. Fick högst betyg av alla spelare hos goal.com genom betyget 8/10, vilket är snudd på

maxbetyg med tanke på att det är ytterst sällan någon spelare får högre betyg än 8,5-9.

Joel Ekstrand, Udinese, 4/0
Udinese vann med 2-1 mot Siena. Ekstrand fick på nytt börja av på avbytarbänken men fick hoppa in med åtta minuter kvar av matchen.

Linus Hallenius, Padova, 0/0 (utlånad från Genoa)
Hallenius har alltjämt skadekänning och fanns inte med i matchtruppen mot Juve Stabia.

André Möllestam, Lumezzane, 1/0
Tillsammans med 300 åskådare fick Möllestam bevittna matchen mot Monza. Möllestam hade dock bättre plats än de flesta andra, då han satt på avbytarbänken under samtliga 90 minuter.

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, 2/0
Satt hela matchen på avbytarbänken när Borussia Mönchengladbach vann med 2-1 mot Hertha Berlin.

Marcus Berg, Hamburger SV, 3/0
Från startelvan till avbytarbänken. Det var verkligheten i helgen när Berg fick tillbringa 90 minuter som avbytare när Hamburg spelade 2-2 borta mot Bayer Leverkusen.

Per Nilsson, Nürnberg, 0/0
Nilsson alltjämt utanför Nürnbergs matchtrupp.

Denni Avdic, Werder Bremen, 0/0

Utanför startelvan mot Mainz (seger 3-1).

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 11/3
Återigen bänkad från start när Werder Bremen vann med 3-2 mot Köln. Han fick dock hoppa in i den 37:e minuten och gjorde en fin insats på nytt. Han spelade fram till två av Bremens tre mål. 7/10 i betyg hos goal.com.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 5/0
Jönsson fick starta som avbytare mot Borussia Dortmund. Men det blev ett skapligt tidigt inhopp, redan i den 56:e minuten, då Wolfsburgs tränare ville få till en förändring av matchbilden. Då var ställningen 0-2. Bara tio minuter senare var ställningen 1-4, så bytet hade klen effekt. Till slut blev det förlust med 1-5. Jönsson skapade inte en enda bra chans under sina 34 minuter på planen och betyget blev 5,5/10.

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt II 8/0, FSV Frankfurt 0/0

Får mest husera i FSV Frankfurts andralag som spelar i Regionalliga Süd, den tyska fjärdedivisionen. Men i helgen fanns han varken med hos A-laget eller B-laget.

Matias Concha, Bochum 0/0
Skadekänning stoppar alltjämt Concha från säsongsdebut.

Andreas Johansson, Bochum 8/0
Fortsatt på bänken från start när Bochum har match numera. Men mot 1860 München (seger 3-1) blev det ett inhopp i den 78:e minuten.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon, 10/0
Nästan 39 000 åskådare fanns på plats på Stade de Gerland och bevittnade Lyons seger med 2-0 mot St Etienne. Källström fanns med och spelade hela matchen, utan att blanda sig i målprotokollet. Inget spelarbetyg hos goal.com

Petter Hansson, Monaco, 8/0
Precis som senast var Hansson utanför Monacos matchtrupp när laget denna gång förlorade med 1-2 mot Chateauroux. Monaco är alltjämt jumbo i den franska andraligan.

SPANIEN

Kennedy Bakircioglu, Racing Santander, 1/0
En skada håller Bakircioglu borta från spel för tillfället. I helgen blev det heller inget spel när Santander spelade 0-0 borta mot Granada.

Henok Goitom, Almeria, 10/1
Har svårt att platsa från start hos Almeria som är tvåa i den spanska andraligan. Han fick återigen börja på bänken mot Huesca (seger 2-1) men hoppa in med 14 minuter kvar.

GREKLAND

Markus Jonsson, Panionios, 5/0
Jonsson fortsätter att vara utanför Panionios matchtrupp.

Olof Mellberg, Olympiakos, 6/1
Olympiakos vann med 3-2 mot Aris. Mellberg spelade som brukligt 90 minuter i Olympiakos försvar.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor, 2/0
Utanför matchtruppen när Bursaspor spelade 0-0 mot Istanbul.

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 8/0
Spel från start blev det för Zengin när Eskisehirspor mötte Karabükspor på bortaplan och vann med 2-1. Karabukspors mål gjordes för övrigt av tidigare HIF-spelaren Luton Shelton. Zengin byttes ut med sju minuter kvar efter väl förättat dagsverke.

Johan Elmander, Galatasaray, 8/4

Elmander lämnade planen utan mål, precis som sina lagkaramter då Galatasaray spelade 0-0 mot Mersin Idmanyurdu.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi, 2/0
Alltjämt utanför Genclerbirligis matchtrupp.

Samuel Holmén, Istanbul BB, 10/3

Spelade hela matchen men lämnade planen mållös, precis som övriga spelare på planen, då mötet mellan Istanbul och Buraspor slutade 0-0. Holmén noterades för en varning i den 44:e minuten.

Emir Kujovic, Kayserispor, 1/0
Ingen Kujovic synlig i matchtruppen mot Trabzonspor (förlust 1-2).

KROATIEN

Walid Atta, Dinamo Zagreb, 0/0
Dinamo Zagreb mötte NK Zagreb och vann med 1-0. Ingen uppgift har i skrivande stund gått att få huruvida Atta medverkade i matchen eller ej.

Luka Mijaljevic, Istra 6/1
Mijaljevic fortsätter agera inhoppare hos Istra. Denna gång fick han hoppa in i den 72:a minuten när Istra förlorade med 0-1 mot Cibalia.

BULGARIEN

Fredrik Risp, Levski Sofia, 3/0
Risp, som var i startelvan senast, fick finna sig i 90 minuter på avbytarbänken när Levski Sofia vann med 3-2 mot Lokomotiv Plovdiv.

PORTUGAL

Marcus Pereira, CS Maritimo, 0/0
Pereira fanns inte med i matchtruppen när Maritimo spelade 3-2 mot Academica.

SCHWEIZ

Alexander Farnerud, Young Boys 14/4
Young Boys förlorade med 0-1 borta mot Servette. Farnerud spelade hela matchen mot Young Boys och fick betyget 4,5/6 av sport.ch.

Dusan Djuric, FC Zürich 11/3
Djuric fanns med från start när Zürich förlorade med 1-3 mot Neuchatel Xamax. Djuric byttes ut i den 76:e minuten.

Benjamin Kibebe, Kriens 1/0
Äntligen säsongsdebut för Kibebe för hans nya klubb. Han fanns med i startelvan och spelade hela matchen när Kriens vann med klara 4-1 mot Wohlen.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 14/0, 5 hållna nollor

Det vill sig inte alls för Eddie och hans Salzburg denna säsong. I helgen blev det en klar förlust med 0-3 mot nästjumbon Mattersburg på bortaplan.

Rasmus Lindgren, Salzburg 8/0
Lindgren fortsätter att sitta bergfast på Salzburgs avbytarbänk.

JAPAN

Fredrik Ljungberg, Shimizu S-Pulse 6/0
Fanns med från start och spelade hela matchen när Shimizu S-Pulse spelade på bortaplan mot Avispa Fukuoka. Laget hade en 2-0-ledning men tappade den och det blev till slut 2-2.

AZERBAJDZJAN

John Pelu, FK Revan Baku, 9/2
Ingen Pelu i matchtruppen när Revan spelade 1-1 mot Simurq. Revans mål gjordes för övrigt av tidigare Syrianskaspelaren Samuel Barlay och Simurqs mål av den tidigare Österspelaren Andrejs Rubins.

IRAN

George Mourad, Mes Kerman, 4/1
Inget spel för Mourad mot Rah Aran förra helgen. Senaste helgen var det speluppehåll i den iranska ligan.

USA

Erik Friberg, Seattle 28/1
Seattle spelade kvartsfinalretur mot Real Salt Lake och gjorde sitt bästa för att hämta upp 0-3-underläget från den första matchen. Men det blev "bara" 2-0. Friberg spelade hela matchen på Seattles mittfält.