Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Storförvärvet får stöd: ''Blåvitt använder honom fel''

Det vill sig inte för Pär Ericsson. Sexmiljonersmannen får stor skuld för Blåvitts misslyckande. Men ett av Gais största namn tycker IFK Göteborg får skylla sig själva.

- Hos oss fick han mycket speltid som renodlad nia. Det är vad han är i mina ögon. En typisk nia, en klassisk forward som är stark i boxen och duktig på att vända bort sin motståndare, säger Gais lagkapten Fredrik Lundgren till FotbollDirekt.se.

- Nu vet jag inte hur IFK Göteborg tänker men han används fel. Släpande forward som i Göteborg är inte rätt för Pär. Kan tänka mig att han var tänkt som en ersättare till Tobias Hysén men när han nu är kvar så är ju inte rollen som nia ledig.

Pär Ericsson har gjort en av de mest känsliga övergångarna i svensk fotboll på många år.
Från Gais till IFK Göteborg.
Köpt för sex miljoner som han blev i vintras är han ett av säsongens mest spektakulära nyförvärv i den allsvenska fotbollen.
Men verkligheten har inte blivit rolig för Ericsson som inte alls fått till det målmässigt och som nummer tio bitvis haft svårt att ta en plats - och det i ett krisande IFK Göteborg.

- Det är synd att det blev som det blev. Det är ju ingenting som Pär kan gå och tänka på nu - men jag tror att han hade mått bra av att stanna hos oss och fått ett ännu större ansvar i Gais.

- Att Pär hamnat i skottgluggen så här känns inte rättvist. Han är en ung spelare som måste få tid. Att hamna i en ny klubb, i fel position och så till det den svåra andra säsongen. Det är inte lätt.

Ola Gustavsson

 

Publicerad 2010-05-19 kl 13:07
Annons
Annons
Annons