Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
48v

Stormade plan och sprang fram till Messi - arbetade som funktionär åt Peking

Foto: Bildbyrån.

För fyra år sedan tog han sig in på plan och gav Lionel Messi en kram.
I guldmatchen mellan IFK Norrköping och Malmö FF jobbade samme man som funktionär.
”Vi har i dagsläget inga uttalade rutiner för bakgrundskontroller”, skriver klubbens säkerhetsansvarige Nicklas Pettersson till NT.

Den 16 oktober i år säkrade Malmö FF SM-guldet genom att besegra IFK Norrköping på Östgötaporten. Norrköpings Tidningar rapporterar nu att en man med ett tungt kriminellt förflutet och en fängelsedom i bagaget, som dessutom har gängkopplingar, fått uppdraget att agera funktionär under matchen. Samme 40-årige man har tidigare blivit ett namn för den svenska fotbollspubliken då han vid två tillfällen tagit sig in på innerplan då Sverige spelat landskamp.

Det första tillfället skedde på Råsunda under 2005 då han tog sig in på plan och sprang fram för att ge brassen Ronaldinho en kram. Samma incident upprepade sig sedan 2013 då mannen sprang in på Friends Arena och fram till Leo Messi.

IFK Norrköpings säkerhetsansvarige Nicklas Pettersson vill för tidningen inte kommentera uppgifterna om mannen jobbat på matchen, men skriver i ett mejl till NT att man samarbetar med fler olika organisationer för att tillsätta personal till funktionärsuppdrag.

”Vid matcher med extra stort intresse har vi upp till 450 funktionärer inom matchorganisationen. Vi har god kontakt och förtroende för de ansvariga i dessa olika föreningar och organisationer, ett samarbete som fungerat bra under säsongen. Ordningsvakter och publikvärdar är avlönade men övriga funktionärer från föreningar samt ideella organisationer får föreningsbidrag som inte är knutet till en eller flera personer utan till föreningen”, skriver Pettersson.

Publicerad 2017-11-10 kl 10:03
Annons
Annons
Annons