Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stormade Skånederbyt - nu åtalas 19-åringen

Nästa

Avbryt
Försök igen

En nittonårig man åtalas för attacken mot Helsingborgs målvakt Pär Hansson under derbyt i våras mellan Malmö FF och HIF. Polisens egna filmer, filmer från arenan och från publiken kan fälla honom.

I maj tvingades domaren att avbryta mötet mellan MFF och HIF sedan ett knallskott kastats mot HIF-målvakten strax efter det att HIF tagit ledningen med 1—0. Den misstänkte nittonåringen sprang därefter in på planen och attackerade Hansson. Mannen åtalas nu för misshandel, ofredande och brott mot ordningslagen.

Han säger själv att han inte kommer ihåg så mycket från händelsen eftersom han var berusad. Han erkänner ofredande men förnekar att det skulle vara han som kastade in knallskottet.

Kammaråklagaren Lars Morand i Malmö har ännu inte bestämt vilket straff han ska yrka på, men tror inte att mannen döms till fängelse.

- Det vore kanske fel av mig att säga att jag inte förväntar mig fängelsestraff. Nu är den åtalade trots allt bara 19 år. Det är den saken domstolen ska ha en bestämd uppfattning om.

Troligen lämnar Morand in sin stämningsansökan till Malmö tingsrätt under torsdagen.

Efter den avbrutna matchen tilldömdes Helsingborgs IF segern med 3—0.

TT

Publicerad 2011-08-17 kl 18:01
Annons
Annons
Annons