Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Stormningsnotan - som ett ''halvt träningsläger''

Helsingborgs festnota efter SM-guldet blir dyr. Förbundets straffsumma för planstormningen blir hög.

Helsingborg straffas nu med 135 000 kronor för att klubben inte kunde hålla tusentals segersugna fans borta från planen sedan SM-guldet spelats hem mot AIK.

– Det var väldigt mycket glädje den dagen... men det är ju inte värt det, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg till HD.

– Jag är glad att det var väldigt mycket glädje den här dagen och att det inte fanns den minsta våldsamhet inblandad... men det är ju inte värt det, säger klubbdirektören Paul Myllenberg till HD.

Trots att det nu slutade som det gjorde så hade HIF redan innan vetskap om vad som var på gång - men kunde ändå inget göra.

– Vi visste vad som skulle hända, men vi hade behövt minst det dubbla antalet poliser och vakter för att förhindra en planstormning, säger Myllenberg.

Han medger att både HIF och polisen på plats valde att släppa efter för att inte orsaka oro och förbyta glädjen i något sorts upploppsliknande.

– Någonstans ska pengarna hämtas och 135 000 kronor hade nästan räckt till ett halvt träningsläger, säger Myllenberg, som tycker att det är fel att böterna går till förbundets dagliga verksamhet.

– Jag hade hellre sett att pengarna gått direkt till förebyggande verksamhet, som till exempel kameror eller utbildning som kan förebygga ordningsstörande.

Publicerad 2011-11-22 kl 10:49