Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Storsponsorn föreslås bli ny Häcken-ordförande

Vice VD för storsponsorn BRA Bygg.
Nu föreslås Anders Billström ta över ordförandeposten i BK Häcken.

- Jag tror att jag kan göra mycket gott, säger han till Fotbollskanalen.

Före jul meddelande Lennart Karlsson att han bestämt sig för att inte ställa upp för omval som ordförande i BK Häcken. På årsmötet den 14 mars ska hans efterträdare väljas.

Enligt uppgifter till GP kommer Anders Billström vara mannen som föreslås. Något valberedningen nu också har bekräftat för tidningen.

- Det känns fantastiskt roligt. Och inspirerande. Jag är uppväxt på Hisingen och spelade i Häcken när jag var liten, säger Billström själv till Fotbollskanalen.

Billström valdes in i Häckens styrelse i fjol och sponsrar föreningen genom företaget BRA Bygg, där han är en av tre grundare. BRA Bygg var bland annat med och skapade Bravida Arena. Häckens nya hemmaplan med plats för 6 500 åskådare som invigdes i fjol.

Var det självklart att tacka ja?
- Jag tog mig faktiskt en riktigt funderare. Man måste ju hitta tid för det. Men det här känns ändå som något annat än det man gör på dagarna. Och jag tror att jag kan göra mycket gott. Jag har varit väldigt engagerad under de sista åren. Jag brinner för föreningen. Det ska bli kul att vara med och utveckla Häcken som i dag är en välmående förening. Jag ser inga drastiska grejer framför mig.

Ser du något problem med att vara ordförande samtidigt som du är vice VD för föreningens största sponsor?
- Den frågan har jag fått många gånger.  Och givetvis har jag ställt den frågan till mig själv. Men jag har pratat med många och jag kan inte hitta någon nackdel med det. Det känns snarare positivt med tanke på vårt engagemang i föreningen. Sedan om någon ringer till mig och säger att så här får man inte göra, så kommer jag inte göra det heller.

Publicerad 2016-02-15 kl 16:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons