Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Storsponsorn tillbaka i Blåvitt: "Stannar så länge jag lever"

Foto: Scanpix

GÖTEBORG: Nils Wiberg kom tillbaka som stjärnsponsor för IFK Göteborg. I BBpodd öppnar han nu för att stanna ett långt tag.
– Jag räknar att vara i Blåvitt så länge jag lever, säger han i podden.

Sponsorn har varit omdebatterad och kom in som en frisk fläkt i IFK Göteborg. Miljonerna rullade in och klubben jublade. Efter några utspel av Nils Wiberg klev han fram och blev en profil. Tidigare i år gick avtalet med IFK Göteborg ut och parterna gick skilda vägar. IFK Göteborgs klubbdirektör, Martin Kurzwelly lovade en ny sponsor inom kort men det skulle ta ett par månader innan det blev klart att Prioritet Finans kom tillbaka.

– Vi kom inte riktigt överens då. Det var affärsmodellen för det är egentligen ingen skillnad på pengarna. Vi kom fram till det efter ett tag med Göteborgs Nya Arena och allt så var det så mycket som förenad oss. Det hade varit fel att inte vara med, säger Wiberg i BBpodd.

Det var inte dina utspel som fick klubben att tröttna?
– Det har dom varit justa med i IFK, det har verkligen inte varit så. De har inte haft några synpunkter på att jag har lagt mig i. Sen har jag sågat spelet en gång efter Gefle, sen blev jag riktigt ledsen när Sana gick som proffs för tidigt och råkade säga det. Men jag får verkligen tänka på vad säger. Jag kommer inte såga spelet igen i varje fall.

Att sponsra flera lag är inget problem enligt Wiberg. Inte heller när det är direkta konkurrenter som i fallet med IFK Göteborg och Djurgården.
– För det första, hjärtat är Blåvitt hos mig, inget snack om det. Sen tycker jag att Djurgården är en fin klubb och vi älskar fotboll och satsar på det. Idrotten förbrödrar och jag vill att man ska kunna vara kompisar mellan lagen.

Att han skulle kunna sponsra AIK eller Malmö FF är ingen större sannolikhet däremot.

– AIK är inte aktuellt, det är mycket konstigheter i den klubben. Sen har jag svårt för Malmö, det finns ju gränser, säger Wiberg och skrattar.

Hur länge stannar du som sponsor i Blåvitt?
– Jag räknar att vara med i Blåvitt så länge jag lever, säger han i BBpodd.

Publicerad 2015-07-14 kl 11:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons