Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Storsponsorns förslag kring Vångavallen: "En radikal idé"

Foto: Bildbyrån.

Vångavallen behöver rustas upp inför allsvenskan.
Nu öppnar storsponsorn Mellby Gård för en ”radikal idé”.
- Det är en riskfylld kalkyl, men någonting måste hända, säger vd:n Johan Andersson till Skånesport.

Trelleborg är tillbaka i allsvenskan nästa säsong. Laget vann mot J-Södra i kvalet och gör därmed comeback i den högsta serien 2018.

Men fortsatt återstår problemet med Vångavallen, som behöver rustas upp för flera miljoner för att klara förbundets krav. Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson har tidigare lovat att kommunen ska hjälpa till med upprustningen som krävs – men samtidigt är klubbens största sponsor missnöjd med hur de ekonomiska avtalen ser ut med kommunen.

Johan Andersson, vd för Mellby Gård, menar att klubben i år har en kostnad på 600 000 årligen till kommunen. Han hävdar att det borde vara det omvända.

- Det känns som att Trelleborgs kommun inte är stolta över eller vill sponsra sitt elitlag. Jag anser det vara fullt rimligt att kommunen ska ställa upp med ett ekonomiskt bidrag för det vi gör. Som det här med ”TFF – en kraft i samhället”, eller allt vi gör inom ungdomsverksamheten eller att vi marknadsför stadens namn. Vad hade det kostat att göra i kommunens regi eller vad hade effekterna blivit om man inte gjort någonting alls? Våra kalkyler säger att vårt totala värde gentemot kommunen har ett värde på fyra miljoner kronor, säger han i en intervju med Skånesport.

På följdfrågan vad som kan ske om det ekonomiska upplägget inte förändras säger Andersson att han har en ”radikal idé” kring just upplägget med arenan.

- Nämligen att kommunen säljer Vångavallen till klubben – och så får TFF och flera olika företag köpa arenan, sköta driften och hitta intäktsmöjligheter. Det är en riskfylld kalkyl, men någonting måste hända, säger han.

Kritiken mot kommunen från Andersson är inte ny, och tidigare har storsponsorn hotat med namnbyte och en flytt från Vångavallen.

- Så vitt jag vet stöttar vi TFF på samma vis som andra kommuner stöttar sina elitlag så jag tror inte vi utmärker oss på något negativt sätt, sa Torbjörn Karlsson till Kvällsposten då.

Publicerad 2017-12-06 kl 16:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons