POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

”Största klubbarna kan avgöra höst-vår-frågan”

AIK och Helsingborg vill bryta upp den allsvenska säsongen. Häcken säger nej men tror ändå att de mäktigaste klubbarna kan få sin vilja igenom.
- Om landets mäktigaste klubbar röstar för det här så kan det till slut bli svårt för klubbar i övrigt att stå emot, säger Sonny Karlsson.

Sensationell allsvensk tvåa och på väg att bli en ny maktfaktor i svensk fotboll.
Och med höst-vår-frågan nu på allvar uppmärksammad igen så är Häckens röst en av de starkare. Men trots att flertalet toppkonkurrenter nu allt hårdare vill jobba för en förändring så är svaret nej till en höst-vår-satsning i från göteborgsklubben.

- Vi är inte där än i Häcken. Vi behöver nog än så länge övertygas i den här frågan, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se.
- Det är en tuff fråga. Det krävs att det här diskuteras och stöts och blöts och att det görs på rätt sätt och det kommer att ta tid.

Häckens framgångsrike sportchef har följt hur det ständigt aktuella ämnet återigen blossat upp på ett större vis och han har förståelse för båda sidor av den här saken. Men argumenten emot är alltså än så länge större för honom.

- Ja, det är ju landet vi lever i. Klart att jag ser fördelar om vi bara ser till Europafrågan att få chansen att kvalspela internationellt med det lag som precis avslutat säsongen. Och så finns så klart fördelar med att vår säsong ligger rätt mot transferfönster men att spela fotboll i november och december och i slutet av februari, början av mars – i minusgrader. Jag tror inte att det går, det blir oerhört svårt. Det blev ju allt annat än bra när vi försökte tidigarelägga allsvenska säsongen för ett par säsonger sedan.

- Jag är ledsen men jag har svårt att se det. Jag vet att Ryssland gör det, jag vet att Danmark gör det – men jag har ändå svårt att se det. Det krävs i så fall bättre arenor. Titta på hur vädret har sett ut i höst med regn i stort sett vareviga dag. Hur mycket folk lockar man med sådana förutsättningar. Ja, jag vet inte men jag är tveksam.

Å andra sidan har flera klubbar satsat på nya moderna arenor och fler är på gång, där i bland ni själva…
- Ja, men så har vi klubbar i superettan och division I och där tror jag inte att det är möjligt att följa efter.

- Men visst kan jag också se fördelar även om jag i dag inte är för en förändring, fortsätter Sonny Karlsson.

Men du tror ändå att det i längden kan bli så att om allsvenskans allra mäktigaste klubbar blir överens så kan en sådan enad front i längden pressa fram en ny svensk fotbollsäsong?

- Ja, kanske är det så att de mindre klubbarna då känner sig tvingade att följa efter… om landets mäktigaste klubbar röstar för det här så kan det till slut bli svårt för klubbar i övrigt att stå emot, säger Sonny Karlsson.

Det är en på många vis omöjlig fråga att diskutera och bli överens om med det klimat vi lever i?

- Det är en tuff och känslig fråga. Men som sagt; jag förstår också argumenten från som exempelvis AIK och Helsingborg i det här. Det finns ju så klart fördelar med höst-vår också.

Publicerad 2012-11-28 kl 10:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå