Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Storstädning i Norrköping - Allsvenskan senast 2012

Allsvenskan 2012 - trots stora ekonomiska problem. Det är målsättningen för klassiska IFK Norrköping.

Med en misslyckad säsong i superettan - långt i från allsvenska möjligheter - och med ett ekonomiskt minus på sju miljoner kronor så känns allsvensk fotboll långt borta. Men nye ordföranden Peter Hunt väljer att greppa problemen på ett annat vis.

- Det är en delikat sak att hantera, jag är optimistisk, säger ordföranden Peter Hunt till NT.

Allsvensk fotboll var så långt bort att det till och med höll på att sluta med att IFK Norrköping åkte ur superettan. Hunt är ute efter stora förändringar och vill nu en gång för alla skapa stabilitet i en av landets mest anrika fotbollsklubbar.

- Ge oss några veckor till. Det är radikala förändringar genom hela föreningen, vi kan inte fortsätta på det här viset. I vår vision kommer vi sikta på att vara tillbaka i allsvenskan senast 2012 och då ska vi inte vara något jojo-lag.

- Hade vi blivit degraderade nu hade det blivit svårare att nå det målet. Nu handlar det om mycket jobb, vi ska kratta manegen, det är mycket oordning i den fortfarande.

Ekonomin har länge varit skenande. Säsongen som gick har inte gjort det så mycket bättre, även om minuskronor inte fortsätter att flöda ur föreningen.

- Man kan säga att vi har stoppat blodflödet. Vi har kontroll, men det är ytterst besvärligt. Vi har tappat runt 3 000 åskådare i publiken per match mot budgeten. Det blir runt 2,5-3 miljoner kronor. Det innebär också att vi tappat mycket på restaurangverksamhet och försäljning, vilket har spätt på ytterligare.

- Med både de plus och minus vi har med oss räknar jag ändå med att vi efter den här säsongen ligger på sju miljoner i negativt eget kapital. Då har vi ändå rensat totalt, lyft fram alla avbrutna tränarkontrakt och tömt garderoben på lik, fortsätter Hunt.

Publicerad 2009-12-20 kl 12:45
Annons
Annons
Annons