Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Storstadsklubb var målet för Bajens nyförvärv: "En förlåtande miljö i ÖFK"

Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Dennis Widgren skrev nyligen på för Hammarby.
Vänsterbacken sökte efter en storstadsklubb när han lämnade Östersund.
- Jag vill få den pressen på mig själv, säger han till Fotbollskanalen.

Hammarby har sålt sin vänsterback Neto Borges till belgiska Genk. Ersättaren? Han är redan på plats. Dennis Widgren skrev på för tre och ett halvt år i dagarna. Under måndagen var han med när Bajen genomförde sitt första bollpass för året och nu väntar något helt nytt för 24-åringen som tillhört allsvenska konkurrenten Östersunds FK sedan 2008.

Så varför landade Widgren till slut i Hammarby? Han själv förklarar:

- Det är väl en blandning av att jag vill testa något nytt och komma ifrån Östersund, där jag bott och spelat hela livet. Jag vill känna på en storstadsklubb och Stockholm, med allt vad det innebär. Sen för att Hammarby är på väg uppåt och vill utmana. De hade en jättebra säsong förra året och vill bygga vidare på den.

Vad tror du att det innebär att spela i en storstadsklubb, vad tänker du dig?
- Pressen ökar så klart. Det är mer press runt omkring och jag vill sätta mig i den situationen. I Östersund är det en väldigt förlåtande miljö. Den bilden jag har fått utifrån är att det krävs att man är på tårna och vill utvecklas hela tiden. Det är en av anledningarna till att jag kom hit.

- Jag vill få den pressen på mig själv. Det kan vara både krävande men också utvecklande för mig.

Vad har du för förhoppningar för egen del och för lagets del i år?
- För min egen del handlar det om att fortsätta ta steg. Jag tycker att jag gjorde en ganska bra säsong förra året. Hösten var bra i alla fall, så jag vill bygga vidare på det. Sen när det gäller laget så vill vi ju bygga vidare på förra säsongen. Det är många bra spelare här som håller hög kvalitet, och om vi kan få ihop det som lag tror jag det kan bli jäkligt kul.

- Vi ska gå in i varje match med en mentalitet om att vi ska vinna den. Det ska vi ha som krav. Vi ska inte vara underdogs oavsett vilket lag det är. Vi ska vara med där uppe i toppen. Sen gäller det att vara på tårna, för man kan förlora mot vilket lag som helst också. Det är en tuff liga.

Vad ser du framåt i din karriär, på sikt? Vad är Hammarby för del av din karriär, tänker du?
- Förhoppningsvis får jag den utveckling som jag vill och det är att ta mig vidare till nästa steg. Så är det väl med alla, man vill komma utomlands och känna på de tuffaste ligorna. Det är det jag hoppas, att jag ska kunna ta nästa steg här, avslutar Widgren.

Publicerad 2019-01-08 kl 09:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons