Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Storstjärnorna som väntar AIK: ”Måste vinna lottningen”

Wesley Sneijder, Steven Gerrard eller Fernando Llorente kan komma till Råsunda.
– För att svenska lag ska lyckas i Europa så måste man vinna fotbollsmatcher och man måste vinna lottningar, säger sportchefen Jens T Andersson.

AIK ställs i Europa League-kvalet mot vinnaren mellan isländska Hafnarfjarðar och FC USV Eschen-Mauren från Liechstenstein.
– Vi har ingen jättekoll på någon av de lagen men vi har en fördel av att kunna se dem när de möter varandra. Vad gäller det isländska laget har vi mycket kontakter så vi kan få reda på mycket där. Ett par av tränarna eller Björn Wesström kommer också åka iväg och titta på dem, säger sportchefen Jens T Andersson till FotbollDirekt.se.

Är det svårare att scouta ett ”mindre känt” lag än om ni hade fått möta något ni kände till sedan innan?
– Ett känt eller okänt lag handlar mer om en mediabild. Vi gör samma grundliga scouting oavsett vilket lag vi ska möta. Det är ingen skillnad om vi möter Hafnarfaroar eller Twente, vi gör samma jobb oavsett.

Om AIK går vidare till nästa omgång kan de få möta bland annat Liverpool, Inter, Marseille eller Athletic Bilbao.
– Jag har inte ens tittat på vilka lag vi kan få möta. För att svenska lag ska lyckas i Europa så måste man vinna fotbollsmatcher och man måste vinna lottningar. Man behöver ha tur i lottningar för att gå vidare som svenskt lag.

Vad väljer du helst, en match mot ett storlag och allt vad det innebär för spelare, supportrar och så vidare, eller enklast möjliga?
– Jag vill möta det lag där vi har störst chans att vinna.

Publicerad 2012-06-26 kl 21:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons