Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stort ekonomiskt stöd för Helsingborgs nya manager

Helsingborgs nye manager Conny Karlsson får helt fria händer när klubben behöver förstärka inför nästa säsong. Han får dessutom stor ekonomisk uppbackning av styrelsen.
– Vi ska tillgodose hans önskemål, säger styrelseordföranden Sten-Inge Fredin till fotbollskanalen.se.

Conny Karlsson hade ett krav för att ta jobbet som tränare för Helsingborg – att han ensam skulle ha ansvaret för spelarvärvningar. Resultatet blev en skräddarsydd tjänst som manager där Conny Karlsson dels tränar a-laget, men också tar en del av sportchefens ansvar. Nu avslöjar också Helsingborgs ordförande Sten-Inge Fredin att den nye managern inte bara får ansvar över värvningarna, utan även ett stort ekonomiskt stöd inför den kommande säsongen.
– Karlsson håller på att se över den trupp vi har. Vill han sedan förstärka den kommer vi i styrelsen att tillgodose hans önskemål så gott det går, säger Fredin till fotbollskanalen.se.

Hur mycket kan Karlsson förvänta sig att handla för?

– Det vill jag inte gå in på i detalj. Men det finns utrymme för det, så mycket kan jag säga.

Helsingborg har tappat åtskilliga spelare sedan säsongsavslutningen, bland annat Adama Tamboura, Andreas Landgren och Henrik Larsson. Ledningen är ense om att vissa som har försvunnit måste ersättas, även om det i vissa fall kan vara en omöjlig uppgift.
– Henrik kommer att vara oerhört saknad, och det kommer aldrig att gå att ersätta honom, säger Fredin.
– Men vi hoppas att vi kommer att kunna hitta en spelare med liknande kvaliteter åtminstone.

Enligt Fredin behöver Helsingborg minst 2-3 nya spelare till nästa säsong. Utöver en anfallare är klubben i starkt behov av en renodlad vänsterback med offensiva kvaliteter.
– Det är som sagt upp till vår nye manager hur vi ska utforma laget, men det är klubbens gemensamma uppfattning om att det är just de här positionerna som behöver förstärkas i dagsläget, säger styrelseordföranden Sten-Inge Fredin.

Conny Karlsson tillträdde som ny manager för Helsingborgs IF den 23 november.

Publicerad 2009-11-30 kl 15:17
Annons
Annons
Annons