Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stort intresse för Blåvitts keeper: "Många har varit och tittat"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från IFK Göteborg-Djurgården i spelaren ovan.

GÖTEBORG. Utländska klubbar fortsätter att spana in Pontus Dahlberg, 18.
Enligt uppgifter till Fotbollskanalen satt såväl tyska St. Pauli som engelska Everton och Sunderland på läktaren när IFK Göteborg mötte Djurgården.
- Självklart är det ett stort intresse kring honom, säger Blåvitts sportchef Mats Gren.

Från oprövad talang till given etta i IFK Göteborg. Dessutom förstavalet i Roland Nilssons nya U21-landslag. Pontus Dahlbergs genombrottsår blir bara bättre och bättre.

I takt med de fina prestationerna växer sig intresset och nyfikenheten allt större från klubbar på högre nivåer än IFK Göteborg.

När de blåvita spelade 1-3 mot Djurgården på Gamla Ullevi under måndagskvällen fanns flera utländska klubbar på plats för att scouta Dahlberg, erfar Fotbollskanalen. Däribland engelska Sunderland och Everton, som tidigare har visat intresse för målvaktsjuvelen, samt tyska St. Pauli.

- Jag vet att det är många klubbar som har varit och tittat på honom i flera omgångar. Både från England, Tyskland, Frankrike och flera andra håll. Men jag vet inte vilka klubbar, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

Var det någon klubb som ryckte i honom under sommaren?
- Inget konkret. Inget bud.

Någon som hörde sig för?
- Så länge det inte är något bud... Jag har hört mycket under sommaren, men vad som var riktigt, hett och konkret har jag ingen aning om.

Märker du av att det finns ett stort intresse kring honom?
- Självklart är det ett stort intresse. Nu också när han får spela i U21-landslaget redan som 18-åring. Och står i IFK Göteborg. Det är klart att det finns intresse då, det är inget snack om det.

Pontus Dahlbergs kontrakt med IFK Göteborg sträcker sig över 2020, han skrev på det i slutet av förra året. Fortsätter han utvecklas i den här takten lär han dock försvinna innan dess.

- Vi skulle vilja ha Pontus kvar länge. Sedan vet jag hur marknaden är. Dyker det upp något som han tycker är jätteintressant och roligt så kan det gå snabbt. Men han är klok också och det känns som att han vill vara kvar hos oss. Sedan hur länge, det är omöjligt att säga, konstaterar Mats Gren.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-13 kl 07:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons