Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Storvärvning inte utesluten för MFF

MFF-supportrarna kan glömma SM-guldet. Men en storvärvning kan fortfarande vara aktuell. Det säger idag sportchefen Hasse Borg.

- Man vet aldrig vad som händer, säger han till FotbollDirekt.se.

Det var många år sen det pratades om "Real Malmö", klubben som kunde köpa vad som helst för sina Zlatan-pengar. Nu är det tillknäppt från MFF, som inte har gjort några större värvningar under transferfönstret. Forna tiders stortransfers lyser med sin frånvaro. Men sportchefen Hasse Borg antyder att det kan bli tal om fler förstärkningar under sommaren.
- Är det rätt spelare och rätt förutsättningar så kan det bli något. Kanske går det att hitta någon etablerad, men det brukar också bli ekonomiskt svårt, säger han till FotbollDirekt.se.

Det Malmö som idag ligger strax under den allsvenska toppen består istället till stor del av egna talanger.
- Det är vår uttalade inriktning att försöka utveckla egna spelare och det har alltid varit vår strategi. Men varje år finns inte de riktigt stora talangerna och då måste man ta in spelare utifrån. Jag kan inte säga att vi för några år sen hade strategin att värva etablerade spelare. Det är bara så att årskullarna vissa år inte är lika bra. Nu knackar flera unga spelare på bakifrån och det är så vi vill ha det.

Något guld blir det inte i år, om man ska tro Hasse Borg. Trots att poänggapet till toppen inte är speciellt stort, verkar Malmö främst satsa långsiktigt.
- Det är ingenting vi har pratat om över huvud taget. Vi ska förhoppningsvis vara med och stöka till det för vissa lag. Men att prata om guld, det gör vi inte, säger MFF:s sportchef.

Publicerad 2008-07-12 kl 15:47
Annons
Annons
Annons