Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Strandberg slipper troligtvis straff för stryptag

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Gårdagens skandalscener, då Carlos Strandberg tog stryptag på lagkamraten Daniel Sundgren, chockerade fotbollspubliken. Nu är frågan om det blir en avstängning för AIK:aren. 

Händelsen missades av domartrion och därför är det högst oklart om anfallaren kan komma att stängas av.

- Vi kan inte ha med det i vår rapport eftersom vi inte såg händelsen. Jag vet inte om det går att straffa honom i efterhand, det kan jag inte svara på. Det kan bara domarbasen Bosse Karlsson svara på, säger den assisterande domaren Andreas Söderkvist till Sportbladet.

Sportbladet talade med en respresentant för förbundets disciplinnämnd Christer Söderberg. Då låter det inte som att Strandberg kommer att straffas. 

- I en sån här situation, när domarna inte har uppfattat händelsen, så händer det i min värld ingenting. Sen om AIK gör något internt så är det utanför vår makt och kontroll. Det är ju ingen ordningsstörning mot någon annan spelare eller funktionär, och då är långsökt att något mer skulle hända.

- För att fallet ska komma till oss så måste domaren ha uppfattat det. Han måste också ha utvisats, för att vi ska kunna ge någon ytterligare påföljd. Det är en väldigt ovanlig situation.

Fotbollskanalen har sökt domarbasen Bosse Karlsson utan framgång.

Publicerad 2016-05-21 kl 12:00
Annons
Annons
Annons