Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Striden om Kennedy – Dif ställs inför skiljenämnd


Djurgården ställs inför skiljenämnd. Spelarföreningens förhandlingar har kört fast och nu provas frågan rättsligt där Djurgården riskerar att Kennedys kontrakt upphävs med omedelbar verkan och krav om skadestånd för kontraktsbrott.

- Det stämmer att samtalen med Djurgården inte gett någonting och att vi nu skickat ärendet med Kennedy vidare till skiljenämnden, avslöjar Spelarföreningens Generalsekreterare Magnus Erlingmark för FotbollDirekt.se.

Kollisionskursen mellan Djurgården och Kennedy Igboananike har nu hållit i sig i flera månader och någon lösning är inte på gång.
Snarare så är det så att att situationen har förvärrats sedan SFS nyligen efter ett fruktlöst möte med Djurgården bestämt sig för att skicka ärendet vidare till skiljenämnden – vilket innebär att Djurgården nu står inför risken att nigerianens kontrakt upphävs med omedelbar verkan och på det skadestånd – om beslutet går emot Djurgården och man väljer att gå på Igboananikes linje.

Huvudfrågan för nämnden blir nu att alltså avgöra vilken part som har rätt. Har Djurgården täckning rättsligt att stänga spelaren ute från a-lagsverksamheten genom att tvinga honom att träna med U19?

- Det stämmer. Det är i huvudsak vad det handlar om – att Kennedy ska ha tillträde till a-lagsträningar och få samma grundförutsättningar som kontraktet säger. Sedan kan vi givetvis inte påverka så att spelaren tas ut till match – det är en annan sak, förklarar Magnus Erlingmark och fortsätter:

- Det är viktigt att få ett svar på om en klubb har rätt att stänga en spelare på det här viset ute från ordinarie verksamhet? Det är viktigt, inte bara för Kennedy, utan för alla spelare. Vi lär hamna i snarlika situationer fler gånger och då är det viktigt att ha en vägvisande dom som rimligen då kommer att följas.

Beslutet ifrån skiljenämndshåll i tvisten mellan Djurgården och Igboananike väntas nu om cirka åtta-tio veckor – ett beslut som båda parter då måste rätta sig efter.

- Så är det. Det är ett beslut som inte går att överklaga, konstaterar Generalsekreteraren.

Så om Djurgården vinner så tvingas med andra ord Kennedy Igboananike bita i hop i U19-verksamheten – om han vill vara kvar i klubben kontraktstiden ut (2012).
Vinner Kennedy juryns gehör så är hanå andra sidan kontrakstfri med omedelbar verkan och ska, enligt vad FotbollDirekt erfar, ersättas för minst återstoden av kontraktet, vilket torde handla om i närheten av en miljon kronor.

Lägg där till möjligen ytterligare skadeståndsanspråk för kontraktsbrott.

- Jag vill inte kommentera dessa bitar men det är klart att det kommer att handla om ekonomisk ersättning om skiljenämnden dömer till Kennedys fördel.

Publicerad 2012-04-10 kl 15:28
Annons
Annons
Annons