Strimma av hopp lever för Örgryte

1-1 mot Elfsborg var ett resultat som inte alls var Örgryte till fördel i striden om kvalplatsen. Nu har laget två poäng att hämta in på Djurgården inför den sista omgången.

Örgryte förmådde inte att göra mål på Djurgården senast trots två man mer under de sista 20 minuterna och mot Elfsborg fortsatte målkrampen. Marcus Allbäck var den av dem som hade det tungt i den första halvleken. I stället gavs Elfsborg chansen genom James Keenes mål i den 24:e minuten att ta kommandot.

Örgryte hittade lägen att komma till bra avslut men det är en sak att hitta lägena och en helt annan att förvalta dem. Det var inte bara Allbäck som hade svårt när möjligheten gavs, även Alvaro Santos och Björn Anklev hade chanser men förmådde inte att sätta bollen i mål.

Scenariot från Djurgårdsmatchen såg ut att upprepa sig, då matchuret tickade obarmhärtigt vidare på mot 90 minuter utan att Örgryte kunnat få bollen i mål. Men med sju minuter kvar om till slut chansen. Ante Covic misslyckades i en utboxning och där dök Pavel Zavadil upp och skickade in bollen till 1-1.

Men resultatet gör att en seger mot Gefle i den absolut sista omgången är ett måste, samtidigt som Kalmar tar poäng av Djurgården. Örgryte har fem måls bättre målskillnad, så det räcker för ÖIS att nå upp jämsides poängmässigt för att klara sig till kval.

Publicerad 2009-10-28 kl 22:21