Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Strömberg: Ge Conny Karlsson den uppmärksamhet han förtjänar

Helsingborgs nye tränare Conny Karlsson ser ut som en guldmakare redan efter tolv spelade omgångar. Men succétränaren får minimalt med rubriker. På tok för lite för experten Glenn Strömberg som hyllar den 57-årige doldisen.

- Han har en makalös vinnarskalle. Jag har hela tiden känt att bara han får en bra klubb så har han lätt kunnandet för att göra succé, säger SVT:s och Viasatsports expert Glenn Strömberg till FotbollDirekt.se.

- Han är ju årets tränare så här långt.

I vintras utdömd när han tog över Helsingborg.
Från ingenstans dök Conny Karlsson upp efter en lång brokig karriär som gått genom nio klubbar och fick äntligen sitt första stora tränarjobb på ålderns höst.
Stumma miner runt om i fotbolls-Sverige.
Ett tråkigt val ville många experter ha det till.
Själv bad nästan om ursäkt för att han inte var det där spektakulära namnet många hade förväntat sig efter legendariske Bosse Nilsson.

Och medias ignorering har fortsatt.
Trots att det börjat så fenomenalt bra för Helsingborg så är det tunt med stora rubriker som kring en Magnus Haglund, Mikael Stahre eller Nanne Bergstrand.
Det är som om den gamle Uefa-hjältens stora förvandlingsnummer av HIF inte är så märkvärdigt.

- Han har inte fått så mycket uppmärksamhet som han förtjänar, fortsätter Glenn Strömberg.
- Men det blir väl så när man inte gör så mycket väsen av sig och inte på Mourinho-vis söker den sortens uppmärksamhet. Det är klart jag saknar höga röster om vad han lyckats med så här långt.

- För det är uppenbart att han lyckats med något. Speciellt med tanke på så ojämna Helsingborg tidigare varit. Titta på den lägstastandard Helsingborg hade förra säsongen.

Berätta om hans vinnarskalle. Bilden av Conny Karlsson är - med all respekt - mer mysfarbror än en härsken typ.

- Han har alltid varit ärlig och rak. En stark ledare som a l l t i d säger vad han tycker. Nu har han kanske lugnat ned sig lite men han har en härlig karisma och var vår naturlige ledare i IFK Göteborg, säger Strömberg och blickar tillbaka på den legendariska Uefa-upplagan från 1982.

Glenn Strömberg förstärker ytterligare Conny Karlssons starka personlighet genom följande lilla historia.
- Svennis imponerades alltid av intensiteten vi hade på träningarna året då vi vann Uefacupen. Jag vet att han vid flera tillfällen förklarade det med att: ''Det räcker med att sätta Conny i ena laget och mig, Glenn, i det andra så var det självspelande''. Vi gav oss aldrig.

Publicerad 2010-05-12 kl 16:38
Annons
Annons
Annons