Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Struntar i om de sätter i sig öl och chips"

Helsingborg är laget som orkar mest i hela allsvenskan. Anledningen: alla sköter sin träning.
– Jag struntar i om de sätter i sig öl och chips, säger fystränaren Christer Olsson.

Conny Karlsson har förändrat Helsingborg på många sätt under sina två år i klubben. Bland annat har laget blivit otroligt bra på att vända underlägen. På två säsonger har man nämligen vänt 16 underlägen - och därmed räddat hela 34 poäng.

HIF:s spelare ligger absolut i toppskiktet när det gäller fysik i allsvenskan. När truppen går på semester i fem veckor nästa fredag handlar det därför om att behålla sin form. Varje spelare har fått ett individuellt anpassat träningsprogram som de följa.
– Jag struntar i om de sätter i sig öl och chips på någon strand någonstans, så länge de sköter sin träning, säger fystränaren Christer Olsson till Helsingborgs Dagblad.

När träningen drar i gång igen i januari 2012 måste spelarna vara redo.
– Har någon fuskat under ledigheten avslöjas det rätt tydligt redan på första träningspasset. Då får spelaren köra extra för att komma upp i samma form som resten.

Är det många som fuskar?

– Det har blivit mycket bättre och spelarna har en större medvetenhet för vad vi gör och framförallt varför det är så noga. Det var inte särskilt många år sedan spelarna verkligen gick på riktig semester... med allt vad det innebar, säger Christer Olsson.

Martin Petersson

Publicerad 2011-11-19 kl 18:35
Annons
Annons
Annons