POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Stuart Baxter om Malmö FF: "Jag är intresserad"

Stuart Baxter är nära att bli ny tränare i Malmö FF.
- Jag är intresserad, säger han till Fotbollskanalen.se.

Malmö FF är på väg att släppa Roland Nilsson till FC Köpenhamn. Enligt Expressen vill MFF att Stuart Baxter tar över - och han är intresserad av jobbet.
- Jag har pratat med Malmö, naturligtvis. Det är intressant, en intressant klubb. Jag är imponerad över dom som jag har pratat med, säger Stuart Baxter till Fotbollskanalen.se.

Baxter hade egentligen inte tänkt att träna ett lag innan sommaren.
- Jag hade inte tänkt att komma tillbaka till klubbfotboll innan juni-juli, men nu dyker det här upp. Malmö är ett intressant jobb och en fin förening. De hörde av sig för en vecka-tio dagar sedan, säger han innan han kommer in på situationen med AIK.
- Det är en kompicerad situation. Jag har en liten roll i AIK och jag vill inte nonchalera det, ta det med en klackspark. Det ska gå rätt till efter allt vi har.

Hur är din roll i AIK?
- Jag är en konsulent till Andreas Alm, en mentor. Det har jag tagit på allvar. När Andreas behöver råd, hjälp, stöd har jag varit där. AIK är en klubb där jag hade fantastiska år. Jag har en speciell roll till fansen och jag vill inte göra något som nonchalerar det. Det betyder inte att jag gör något kontraktsbrott när jag går tillbaka till klubblagsfotbollen. Det är mer en hederssak.

Har du pratat med AIK?
- Jag har inte gjort det.

Hur är ditt intresse för MFF?
- Det är intressant, en intressant klubb. Jag är imoponerad över dom som jag har pratat med.

Du bor i Helsingborg?
- Ja, det var någon som sa: Kan du träna MFF om du bor i Helsingborg? Jag tror inte att folket i Helsingborg blir arga på mig. Det blir som Leonardo, han var i Milan som spelare och tränare, sedan gick han till Inter efter några år. Så, det är nog acceptabelt.

Skönt att ha nära mellan jobb och hem?
- Ja, precis. Det är en fördel med att bo i eget hus, behöver inte hyra hela tiden.

Publicerad 2011-05-03 kl 10:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå