Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Stuart Baxter om MFF: ”Jag har inte hört något”

Roland Nilsson ska ersättas i Malmö FF. Senaste namnet som nämns är Stuart Baxter.
- Jag har inte hört något, säger dock Baxter själv till fotbollskanalen.se.

Bakgrunden är känd: FC Köpenhamn har gjort klart med en ny tränare och fotbollskanalen.se har tidigare kunnat avslöja att den tränaren är Roland Nilsson. MFF-tränaren har ett kontrakt som löper säsongen ut, men kommer troligtvis att lämna de regerande mästarna redan i sommar. Därför söker nu Malmö FF en ny tränare – och enligt uppgifter ska Stuart Baxter vara ett namn som diskuterats.

Klubbens VD, Per Nilsson, har tidigare bekräftat att bland annat Jonas Thern och Roland Andersson finns med på deras lista över potentiella tränare – men Stuart Baxter vill han inte kommentera.

- Efter förra intervjun har vi sagt att vi inte kommenterar vår bruttolista något mer, för då kommer ni till slut ha fått alla namn och fråga ”varför finns inte Kalle Persson med?”.

Det har pratats om ”MFF-hjärta” – är det ett krav som exkluderar Stuart Baxter?
- Nej, det är inget krav att man ska ha spelat i MFF-tröja. Vi ska ha den tränare som bäst kan leda MFF i nästa fyraårsperiod. I övrigt kommenterar jag inte vår bruttolista.

Stuart Baxter själv säger att han letar jobb just nu, och är alltså i högsta grad tillgänglig. Han har precis sonderat terrängen i Europa och bland annat tackat nej till jobb i England, där han uppfattade att läget var för panikartat. Något samtal från MFF har han dock inte fått.

- Jag vill inte uttala mig om situationen i Malmö, men det har inte varit någon kontakt. Jag har inte hört något – jag har varit på resande fot och inte engagerat mig på hemmafronten.

Han kommenterar inte huruvida han skulle kunna tänka sig att träna Malmö, men säger däremot att det han söker är ett uppdrag med ett långsiktigt tänk, där han kan arbeta vidare med ett befintligt lagbygge.

- Jag vill ha något som man kan se som en intressant utvecklingsprocess. Något som startats, något som ska föras vidare eller byggas om. Det jag saknat under landslagsfotbollen är en process – något att bygga vidare på.

Publicerad 2011-03-25 kl 16:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons