POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Stuhr Ellegaard dumpas av Elfsborg – riktar stenhård kritik mot Thelin: ”Han är rädd"

Foto: Bildbyrån

Kevin Sthur Ellegaard får inte stanna kvar i Elfsborg efter säsongen.
Då riktar han stark kritik mot klubben och främst tränaren Jimmy Thelin.
- Jag blir bara förbannad. Men Jimmy är rädd för starka personligheter, säger målvakten till BT.

Kevin Stuhr Ellegaard kommer inte att stanna i Elfsborg. Målvakten kommer inte att erbjudas någon kontraktsförlängning och blir därmed klubblös när hans kontrakt går ut efter den här säsongen

Lagkaptenen fanns inte heller på planen när Elfsborg kryssade mot AFC Eskilstuna under måndagen. Anledningen sades vara magsjuka, men till BT berättar han att han inte mådde bra efter beskedet att han inte skulle vara kvar i klubben.

- Det har snackats hit och dit men nu får det räcka. Ända sedan januari har jag bett om svar från Elfsborg, från Stefan (Andreasson, klubbchef) och Jimmy (Thelin, tränare), om hur de ser på den option som finns i kontraktet, och att klubben har möjlighet att säga upp avtalet efter säsongen. Men jag har hela tiden fått lugnande besked. Stefan frågade under ett möte om jag inte ville bli boråsare på allvar nu, sa att vi har en framtid ihop och att det också finns en roll åt mig i Elfsborg efter den aktiva karriären. Nu, när det allsvenska kontraktet är säkrat och transferfönstret stängt, säger de att jag inte får vara kvar längre. Jag har familj, hus och två månader kvar på kontraktet. Jag har gjort allt för Elfsborg och alltid satt Elfsborgs först, är det den här respekten man förtjänar efter åtta år i klubben, säger han till tidningen.

Målvakten berättar att han fick ett förslag från Elfsborg om ett nytt kontrakt med lägre lön, något han valde att tacka ja till. Kort därefter svarade Andreasson att de ville avvakta och när Ellegaard sökte upp Thelin dagen efter menade han att de inte ville skriva något nytt avtal innan den 1 september.

- Lägg av. Det kan Jimmy snacka om, skylla på den framtida budgeten. Men då kunde man väl erbjuda mig ytterligare ett avtal, ett sämre, sett från mitt håll. Jag älskar den här staden, sponsorer, supportrar, livet här, men det här är under bältet. Jag blir bara förbannad. Men Jimmy är rädd för starka personligheter, så är det bara, säger dansken.

Till BT säger tränaren Jimmy Thelin att målvakten har haft många bra år i Elfsborg och att han hade kunnat ha fler bra år men att klubben valde den här vägen. Han menar att bedömningen har gjorts utifrån ekonomi och sportslig framtid.

- Det får stå för Kevin. Han har varit en bra kapten hela vägen, men den typen av saker kommenterar vi inte i media, säger Thelin.

Klubbchefen Stefan Andreasson menar att Ellegaards påstående om att det fanns en överenskommelse ”inte riktigt är fallet” och vill inte kommentera förhandlingar i media.

- Man önskar att ge Kevin ett fint avsked, men det här beslutet är grundat på sport och ekonomi, och att det finns ett avtal att förhålla sig till, säger han till tidningen.

Kevin Stuhr Ellegaard kom till Elfsborg 2012 och har gjort över 200 allsvenska matcher för laget. Han har vunnit både allsvenskan och svenska cupen med Boråslaget.

Publicerad 2019-09-17 kl 21:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå