POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Stuhr Ellegaard kan hamna i KFF: "En intressant klubb, absolut"

Foto: Bildbyrån.

Kevin Stuhr Ellegaard lämnade Elfsborg efter en konflikt.
Nu kan han i stället hamna i Kalmar FF, skriver Barometern.
- Kalmar är en intressant klubb, absolut, säger dansken till Fotbollskanalen. 

Den 36-årige danske målvakten Kevin Stuhr Ellegaard är i Sverige framför allt förknippad med sin tid i Borås och Elfsborg. Totalt blev det 269 matcher i den gula tröjan och 2012 var han med och vann SM-guld.

Avslutningen i klubben blev dock infekterad då Stuhr Ellegaard hamnade i konflikt med den sportsliga ledningen gällande kontraktsförhandlingen. 

- Det har snackats hit och dit men nu får det räcka. Ända sedan januari har jag bett om svar från Elfsborg, från Stefan (Andreasson, klubbchef) och Jimmy (Thelin, tränare), om hur de ser på den option som finns i kontraktet, och att klubben har möjlighet att säga upp avtalet efter säsongen. Men jag har hela tiden fått lugnande besked. Stefan frågade under ett möte om jag inte ville bli boråsare på allvar nu, sa att vi har en framtid ihop och att det också finns en roll åt mig i Elfsborg efter den aktiva karriären. Nu, när det allsvenska kontraktet är säkrat och transferfönstret stängt, säger de att jag inte får vara kvar längre. Jag har familj, hus och två månader kvar på kontraktet. Jag har gjort allt för Elfsborg och alltid satt Elfsborgs först, är det den här respekten man förtjänar efter åtta år i klubben, sa Stuhr Ellegaard till Borås Tidning.

När Stuhr Ellegaard sedan skulle avtackas så sjukanmälde han sig.

Elfsborg har sedan dess gjort klart med hans ersättare, Mathias Dyngeland, men faktum är att Stuhr Ellegaard kan spela i allsvenskan även 2020.

Kalmar FF presenterade under dagen Tobias Andersson som ny målvakt, samtidigt förhandlar man med Lucas Hägg Johansson om en eventuell förlängning. Om det inte blir Hägg Johansson kan lösningen i stället stavas Stuhr Ellegaard, det skriver Barometern.

- Jo, det är en bra målvakt… säger den nytillträdde sportchefen Jörgen Petersson till tidningen.

- Nanne vill ha trygghet med en erfaren målvakt.

När Fotbollskanalen når målvakten bekräftar han Kalmars intresse.

- Jag har inte skrivit på eller något sådant. Jag har hört om intresset men inte mer, säger han.

Skulle det vara intressant om det blev mer konkret?
- Allt är intressant. Jag kommer att lyssna på vad som helst. Vad jag har hört från Kalmar har jag inte så mycket att säga om, men allt är öppet för mig. Jag vill hitta ett ställe där jag och familjen kan trivas. Absolut, Kalmar är en intressant klubb.

Stuhr Ellegaard är motiverad att fortsätta trots att han hunnit passera 35-strecket.

- Absolut, just nu är jag i min bästa ålder. Trots att jag är 36 år så har jag inte haft någon allvarlig skada. Jag är fit och väldigt sugen på leva på fotbollen, säger han

Några andra klubbar än Kalmar som visat intresse?
- Just nu har jag två möjligheter som jag kollar lite på, som jag funderar på. Men inget är bestämt och jag lyssnar på alla erbjudanden som kommer, säger Stuhr Ellegaard och lägger till att den andra klubben inte är en svensk.

Vad gäller konflikten som blev med Elfsborg är han mer fåordig.

- Just nu har jag ingenting att säga om det. Jag fokuserar bara på att hitta ett ny klubb. Sedan får vi se vad som händer. Det viktigaste för mig är att hitta en ny klubb. 

Det blev mycket snack när du sjukanmälde dig till din avtackning. Var du sjuk eller var det för att du inte ville dyka upp?
- Jag var sjuk.

Publicerad 2020-01-08 kl 17:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå