Styrkebesked av HIF - mitt i Gerndt-cirkusen

Blev första lag att knäcka Kalmar på ”Kycklingarenan”. Mitt i allt - skyttekungen klar för Utrecht.
- Det är helt rätt, man kan inte hålla på en så bra spelare, säger Mattias Lindström.

Första laget att slå Kalmar hemma - vad säger du om er insats?

- Första halvtimmen är inget vidare från vår sida, men sedan äter vi oss in i matchen, säger Mattias Lindström till FotbollDirekt.se.

Helsingborg gav ett styrkebesked under måndagskvällen då man som första lag lyckades besegra Kalmar hemma på nya Guldfågeln Arena. Daniel Sobralense gav hemmalaget ledningen redan i den 13:e minuten, men kvitteringen kom omgående och var blytung.

Ett packat Guldfågeln Arena bar fram ett taggat Kalmar FF och att kvitteringen kom endast tre minuter senare var oerhört viktigt för Helsingborg. Kristoffer Fagercrantz slog en dålig passning på egen

planhalva vilket Rasmus Jönsson kunde utnyttja då han via Tobias Carlssons ben sköt in 1-1-målet.

En frenetisk inledning på matchen mattades sedan mot slutet av den första halvleken och temposänkningen hängde med in i den andra halvleken, även om matchen hela tiden var spännande, händelserik och underhållande.

Det skulle dock bli ännu en triumf för serieledarna Helsingborg. Alexander Gerndt hittade fram till en smart löpande Rasmus Jönsson som tack vare ett passivt Kalmar-försvar inte hade några problem med att styra in Gerndts precis servering bakom Etrit Berisha.

1-2 stod sig matchen ut och Helsingborg har nu hela nio poäng ner till Kalmar på femteplats.

Har ni spelat bort Kalmar från guldstriden nu?

- Inte spelat bort, Kalmar är ett riktigt bra lag, bland de bästa vi har mött den här säsongen, säger Mattias Lindström.

- Men det var en sexpoängsmatch i dag, det är klart att de får det tufft.

Trots den tunga vinsten så är ändå nyheten om att Helsingborg och Utrecht är överens om Alexander Gerndts övergång. Eredivise-klubben släppte nyheten mitt under HIF:s match på sin officiella hemsida.

Skyttekungen kommer med största sannolikhet bli helt klart på onsdagen då han ska genomgå en läkarundersökning i Holland och sedan åker han tillbaka till Helsingborg, som har honom som sin spelare fram till den 1 augusti.

Mattias Lindström medger att det är en förlust för HIF att bli av med Gerndt, men tycker samtidigt att det är helt logiskt att en affär blir av.

- Det är helt rätt, man kan inte hålla på en så bra spelare. Det är inte positivt för oss, men vi har Erik Sundin och massa andra spelare som kan komma in, säger han.

Behöver ni värva en ersättare?

- De (HIF) jobbar hårt på att få in två spelare, en anfallare och en back. Vi har ingen aning om vilka namn det är, men de jobbar hårt på det, säger Lindström.