Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Succé för Hämäläinen i rätt roll: "Han var grym"

Mot Gefle fick Kasper Hämäläinen för första gången spela i sin naturliga roll som central mittfältare. Ett lyft för finländaren som var bäst på plan.

- Han var grym, säger tränaren Lennart Wass till lagets hemsida.

Under våren har Kasper Hämäläinen mest spelat som högermittfältare, en position som han absolut inte gjort bort sig på, tvärtom har han varit en av Djurgårdens bästa spelare under vårsäsongen.
Men Hämäläinen har tidigare sagt att hans naturliga roll är centralt på mittfältet - något han har påtalat för tränarna Carlos Banda och Lennart Wass.
- Ja, vi har pratat om det. Jag har spelat väldigt mycket centralt och det är där jag trivs bäst. Jag gillar försvarsspelet och får energi av att vara aggressiv och vinna bollar så vi kan komma i kontraattacker, säger Hämäläinen till lagets hemsida.

Lennart Wass igen:
- Vi har funderat länge på att ha honom i den här positionen och nu förstod man vilken kapacitet han har. Han var lite slarvig med bollen några gånger men hans försvarsspel var fantastiskt.

Hämäläinen var matchens klart bästa spelare mot Gefle och Lennart Wass menar att det är högst troligt att finländaren fortsätter på det centrala mittfältet när Allsvenskan drar igång igen den 18 juli.
- Jag hoppas det. Jag fortsätter gärna där, säger Hämäläinen.

Christian Hildén

Publicerad 2010-05-23 kl 10:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons