Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Succéanfallaren har guldvittring: "Jag har ju aldrig vunnit något"

Guldryck för Helsingborg och dundersuccé för Thomas Sörum - den norske doldisen är på väg att göra sig ett namn i fotbollssverige. Och på samma gång ta ett efterlängtat guld.

- Jag har aldrig vunnit något så det här känns väldigt bra, säger Thomas Sörum till FotbollDirekt.se.

Alexander Gerndt och Rasmus Jönsson gick till Utrecht respektive Wolfsburg och in kom Thomas Sörum - en spelare som rönt skralt med uppmärksamhet även i hemlandet Norge. Men efter ett mål och två assist i vad som ser ut som en avgörande guldmatch är Sörum stekhet. Nyförvärvet från Haugesund låter inte helt missnöjd med att ha kommit till "dukat bord".

- Jag var väldigt sugen på att röra på mig och testa något större, jag är snart 29 och börjar bli en gammal man (skratt). Förutom att jag har spelat upp Haugesund i Tippeligan så har jag aldrig vunnit något.

Och nu glider du in i det som lär bli guldlaget på ett bananskal?
- (Skratt) Ja, det känns bara bra. Det är ett väldigt fint gäng, jag har kommit in i gruppen direkt, alla är väldigt öppna. Det känns helt rätt.

Trots den relativa anonymiteten i Norge är Sörum ändå inte helt överraskad över att Helsingborg spårat upp honom. Efter 21 mål på en och en halv säsong i Tippeligan hade han efter hand fått ögonen på sig. Det fanns löst intresse från flera klubbar under sommarfönstret men när Helsingborg hörde av sig var det inte mycket att fundera på, säger han.

- Sportchefen i Haugesund sa väldigt positiva saker om laget, klubben och staden. Jag skrev på utan att ens vara här i stan på besök, det gick väldigt fort.

Helsingborg sålde Gerndt och Jönsson - det är två av de bästa anfallarna i allsvenskan som du är tänkt att ersätta?
- Ja, nu har jag aldrig sett dem i aktion, men jag har förstått att det är stora skor jag ska fylla, säger man så i Sverige också? Nej men det är helt klart en annan press här. Allt är större och mer professionellt i Helsingborg än i Haugesund.

- Men jag är som sagt lite till åren och har fru och två barn och andra saker än bara fotboll att tänka på. Nu blir jag klyschig här, men det hjälper om man inte tänker på fotboll 24 timmar om dygnet. Det går upp och ner, det har jag lärt mig. Just nu passar jag på att njuta.

Publicerad 2011-09-19 kl 11:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons