POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3d

Succélag i Serie A inspiration för AIK: "Tittat på italienska fotbollen"

Foto: Bildbyrån

AIK jobbar med ett nytt spelsätt och ser ut att satsa på ett 3-4-3-system framöver.
Ett lag som inspirerat de svartgula i arbetet kring de nya idéerna? Atalanta, skriver Aftonbladet.
- Klart att vi har tittat på den italienska fotbollen, säger tränaren Rikard Norling till tidningen.

I år ska AIK:s spelsätt förändras. Det har tränaren Rikard Norling varit tydlig med. Laget vill bli mer offensivt, och bättre offensivt. Efter vinterns analys har ledarstaben kommit fram till att AIK blev för statiskt och lättläst under 2019, då man spelade med en 3-5-2/5-3-2-uppställning.

Hittills den här säsongen har de svartgula satsat på en sorts 3-4-3-formation. I vinter har nämnde Norling inte haft möjlighet att åka på något studiebesök utomlands för att inspireras av andra lag och tränare, men han har kunnat hitta intressanta idéer att plocka till sig på olika ställen ändå.

- Jag har i vinter fått söka inspiration på andra sätt och har suttit mycket vid videobordet tillsammans med Patric Jildefalk (assisterande tränare). Där har vi samlat ihop idéer. Hittat lag som attraherar oss, säger Norling till Aftonbladet.

Enligt tidningen är Atalanta, som ligger fyra i Serie A, ett lag som AIK tagit inspiration av. Aftonbladet hävdar att spelartruppen fått se klipp på hur Atalanta spelar. Rikard Norling vill inte bekräfta att Serie A-lagets spelsätt haft en inverkan på AIK:s, men säger följande till Aftonbladet:

- Det är klart att vi har tittat på den italienska fotbollen. Inget snack. Vi har tittat på flera lag som spelar med tre mittbackar och hur de bygger därifrån.

Aftonbladet har frågat Norling vad han säger om tränaren Gian Piero Gasperini (Atalantas coach) nämns, och då svarar AIK-tränaren:

- Att du har lyssnat på folk som pratat för mycket.

Publicerad 2020-02-13 kl 11:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå