Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Succémålvakten hyllar Edman: "Har betytt jättemycket"

Pär Hansson har släppt in bara sex mål den här säsongen i Allsvenskan. Givetvis har han själv en stor del i det hela men han själv väljer att framhålla en annan spelare - Erik Edman.

- Han har betytt jättemycket för vårt försvarsspel. Med den rutin och erfarenhet han har och dessutom har han varit riktigt bra, säger Hansson till FotbollDirekt.se.

Hansson själv har övertygat stort och säger att han tagit ytterligare kliv framåt jämfört med förra årets genombrottsår.
- Ja, jag fick ett litet genombrott förra året. Och sedan dess har jag utvecklat mig ytterligare på de bästa sakerna.

Vad är det du och målvaktstränaren Sven Andersson har utvecklat jämfört med förra året?
- Jag har jobbat med honom under hela min tid här och han har betytt väldigt mycket. Han är bra som målvaktstränare och som människa och har en erfarenhet som är mycket värdefull.

- Främst har vi jobbat mycket med spänst-träning och att gå ut och plocka ned inlägg. Det känner jag har gjort resultat. Jag är snabbare ned till stolparna nu än förut.

Men trots succén så verkar det som om Hansson stannar i Helsingborg.
- Jag har inte hört något alls från min agent och jag har fokus på att stanna här och göra mitt bästa. Men givetvis har man en dröm om att någon gång i framtiden komma ut i Europa.

Inte heller har han figurerat i landslagsdiskussionen trots den fina säsongen men har fått veta av förbundskaptenen Erik Hamrén att han är med i bilden.
- Jag är reserv på hemmaplan i fall det skulle hända något, säger Hansson.

Och till hösten får han vara beredd på att alla kommer att anstränga sig lite extra för att besegra Helsingborg med tanke på lagets serieledning.
- Det kommer vara så men vi får suga på den här karamellen ytterligare en liten stund innan vi laddar om inför hösten. Vet varför vi ligger i toppen och vad vi har gjort bra.

Vad är det ur din synvinkel ni har gjort bra som gör att ni leder och har släppt in så lite mål?
- Redan när vi träffades första gången i januari efter att Conny Karlsson tog över har det varit fokus på försvarsspelet. Och att vi ska jobba som ett kollektiv. Vi har gjort det och alla har fått klara roller att följa.

Publicerad 2010-05-26 kl 15:56
Annons
Annons
Annons