Succéspelaren frälste Elfsborg mot Sirius - slog till med fjärde målet

Marokhy Ndione har frälst Elfsborg åter en gång när han satte 1-0 målet mot Sirius
Dessutom fick Alexander Bernhardsson spika slutresultatet 2-0 i comebacken från skada, tillika den allsvenska debuten.
- Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Bernhardsson till Discovery+.

Elfsborg tappade senast en 2-0-ledning hemma mot Kalmar och reste till Studenternas under onsdagen med målet att vända hem till Borås med tre poäng – vilket man även gjorde.

Med bara elva minuter spelat höll sig succéspelaren Marokhy Ndione framme och gav gästerna ledningen i Uppsala med sitt fjärde mål på sex omgångar.

Tio minuter från slutsignalen utökade sedan Elfsborg till 2-0 genom Alexander Berhandsson – som gjorde comeback och allsvensk debut efter en lång skadefrånvaro. Assisten stod stortalangen Ahmed Qasem för.

Men det var ingen enkel uppgift för Boråsarna. Sirius kontrollerade matchen och dominerade bollinnehavet. De blåsvarta hade hela 72 procent bollinnehav och hade 725 passningar inom laget kontra Elfsborgs 285.

Men alltjämt var det Elfsborg som drog det längsta strået och vann matchen. Segern innebär att man nu befinner sig på fjärdeplats med tio poäng från sex omgångar. För Sirius del stannar man kvar på åttondeplats, men riskera att bli trilla ner några placeringar i fall Degerfors och Mjällby vinner sina respektive matcher under torsdagen.

- Det är en dröm som går i uppfyllelse. Det är det här man kämpat för när man varit skadad och sett laget ute på planen. Att få göra ett mål också, det är det man strävar efter när man spelar på den positionen jag spelar på. Så man är otroligt nöjd och otroligt tacksam, säger Alexander Bernhardsson till Discovery+ efter matchen.