Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Succéspelarna blir jagade villebråd: "Nu kan vi ta betalt"

Inte många kände till Erik Friberg, Tom Söderberg och Mathias Ranegie innan säsongen. Nu gör de allsvensk succé och lita på att spelarna kommer uppvaktas av andra klubbar efter säsongen.

- Visst, nu kan det börja röra på sig, men nu har vi också möjlighet att ta ordentligt betalt, säger BK Häckens sportchef Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se.

Det är många som med häpna blickar ser på när nykomlingen Häcken med många doldisar i startelvan sluggar sig fram i allsvenskan. Laget är uppe på en sensationell sjätte plats och har bara sex poäng upp till förstaplatsen. I de bakre leden dominerar den nästan två meter långe Tom Söderberg och på mitten finns fynden Erik Friberg, Josef Karlsson, Dominic Chatto och John Chibuike. Sedan får man inte heller glömma bort underskattade Mathias Ranégie och Paulinho.
- Tittar man på våra svenska spelare tycker jag att många borde vara aktuella för A-landslagsplats på januariturnén.

Vilka då?
- Friberg, Söderberg och Ranégie borde ha stor chans.

Sonny Karlsson är också medveten om att många av Häckens spelare kommer uppvaktas av andra klubbar efter succésäsongen. Karlsson nämner just Friberg, Söderberg och Ranégie.
- Sedan skulle John Chibuike, Dominic Chatto och Paulinho vara en tillgång för vilken allsvensk klubb som helst.

Men BK Häcken tänker absolut inte rea bort någon.
- Vi har redan nu klart med 21 spelare inför nästa säsong plus att ytterligare någon kommer bli klar snart och då är det 22 stycken. Vi har avtal med dem som vi vill ha. Sedan har vi också skrivit kontrakt med Jonas Bjurström.

Hammarby drar i Peter Gerhardsson - får ni behålla er tränare?
- Det är väl en transfermarknad där också. Men Peter (Gerhardsson) kollar på nytt boende här i Göteborg och vi vill behålla honom. Man ska inte vara så kåt på kortsiktigheten hela tiden. Roland Nilsson var hyllad och världens bästa efter Gais-tiden. Nu låter det som han är världens sämsta, resonerar Karlsson.

Publicerad 2009-09-03 kl 14:28
Annons
Annons
Annons