POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Sudic tillbaka efter fjärde korsbandsskadan – första matchen på 15 månader: ”Kunde varit mycket värre”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

TRELLEBORG. Jasmin Sudic har ännu en gång kämpat sig tillbaka efter en svår skada. I dag var han åter en allsvensk spelare.
- Fyra korsbandsskador senare spelar jag ändå elitfotboll i Sverige och tycker jag gör det helt okej.

I dag ställde Trelleborgs FF upp med en backlinje mot Hammarby (förlust 1-3) där både Jasmin Sudic och Kofi Sarkodie debuterade. Sarkodie hade inte spelat tävlingsmatcher på nio månader, och Sudic första på 15 månader efter att ha återhämtat sig från en ny korsbandsskada. 

- För att ha varit borta i 15 månader känns det helt okej, sa Sudic efter matchen. 

- Det kan bli bättre, det kunde varit mycket värre efter 15 månader. Fyra korsbandsskador senare spelar jag ändå elitfotboll i Sverige och tycker jag gör det helt okej, men jag själv har de högsta kraven på mig och tycker jag kan göra det mycket bättre. 

Han hamnade direkt i en duell med en Hammarbyspelare efter en halv minut, där Sudic blev liggande. 

- Det är en tuff situation. Jag tycker jag får en smäll i ansiktet direkt. Det är väl kanske något de har diskuterat för att testa mig. Jag vinner de flesta duellerna i dag.

- Jag försöker spela schysst men hårt. Jag går in i duellerna jag ser möjligheterna att vinna boll. Sedan blir det inte alltid så och då fastnar spelare på mig. Ibland blir det tuffa smällar, men det är en del av fotbollen. 

Winqvist var i det stora hela nöjd med sina nyförvärv.

- Försvarsmässigt har Sudic ändå ganska mycket att bidra med, i alla fall kan han stå i vägen några gånger. Nikola (Djurdjic) försöker springa både över och på och allt möjligt. Mycket fight där. 

- Kofi (Sarkodie) gör en ganska bra insats sett till att han spelade tävlingsmatch senast förra året. Han har tagit till sig väldigt snabbt. Sedan är han högerfot och spelar vänsterback, därför tycker jag också han lyfter sig och gör det bra. Lasse (Nielsen, högerback) dippar rejält på slutet där ute, så det är svårt att spela med honom när han börjar köra egna helikopterfinter, bakom stödjebenet, snurra med sulan, och sånt där. Om man jämför med Kofi kontra Lasse på andra sidan, då kan man framför lite kritik till Lasse då. Kofi får ”credd” för att han lyssnar på instruktionerna som han skulle förhålla sig till.

Totalen var dock en tung match för Trelleborg. Tre insläppta mål, vilket gör att de släppt in 13 mål på fyra matcher, och Sudic definierade matchen som ”kvalitetsskillnad”.

- Det är en tung kväll för alla i Trelleborg. Jag tycker det är kvalitetsskillnad. De är ett bättre lag än oss, det är något vi får justera till nästa vecka till nästa match. 

- Sen gör de tre mål på två chanser. Vi har tränat en och en halv vecka tillsammans. Det är inte så att de skapar chans på chans. Ett mål på skott utifrån, ett mål där vi tappar boll där vi ska anfalla, och så det tredje gör dem det helt okej.

Publicerad 2018-07-31 kl 07:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå