Sugita blåst på drömmål - livsviktig poäng för KFF

Underläge med 2-0.
Då reste sig Kalmar FF i bortamötet med Sirius och lyckades få 2-2.
I matchen blev Sirius Yukiya Sugita även blåst på ett klassmål.

Sirius, som är med i kampen om Europa-platserna, tog under söndagen emot tabelljumbon Kalmar FF på Studenternas. Och det var mycket Sirius i början av matchen – vilket hemmalaget skulle få utdelning för efter 17 minuters spel.

Mohammed Saeid avslutade i stolpen och på returen höll sig Axel Björnström framme och stötte in 1-0 för hemmalaget.

14 minuter senare utökade hemmalaget ledningen.

Sirius tog sig fram på högerkanten där Stefano Vecchia kunde hitta Saeid inne i boxen. Saeid? Han kunde enkelt, från nära håll, sätta bredsidan mot bollen och det var 2-0 för hemmalaget.

Kalmar FF fick kontakt strax innan pausvisslan då Piotr Johansson reducerade från straffpunkten.

Sirius Yukiya Sugita stod i början av den andra halvleken för ett kalasmål då han fintade bort de flesta Kalmar-försvararna innan han skruvade in 3-1 i krysset. Men något mål blev det inte, då domare Kristoffer Karlsson strax före blåste för frispark – till Sugitas stora frustration.

I stället för 3-1 för Sirius kunde Kalmar kvittera.

Filip Sachpekidis hittade in med ett inlägg till Geir Andre Herrem i straffområdet som kunde nicka in 2-2.

KFF fick sedan Romario utvisad i slutskedet av matchen och Sirius fick därmed ett övertag. Trots en man mer på plan lyckades inte Uppsala-klubben att få dit ett segermål, utan mötet slutade 2-2.

Det oavgjorda resultat gör att Kalmar tar sig förbi Falkenberg i tabellen och lämnar därmed jumboplatsen. Falkenberg spelar senare under söndagen mot Djurgården hemma. KFF är i nuläget en poäng bakom Helsingborgs IF, som tar emot Malmö FF i morgon, måndag.

Sirius? Laget står på 37 poäng med fyra matcher kvar att spela.

Sirius: Jonsson - Larson, Björkström, Jarl, Björnström - Netabay, Hellborg, Andersson, Saeid - Vecchia, Sugita

KFF: Söderberg - Johansson, Nouri, Bergqvist, Ring - Romario, Israelsson, Gustafsson - Edqvist, Herrem, Sachpekidis