Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Sundgren: "Får inte bli stressad över tiden som det tar"

Drygt två och en halv månad har gått sedan Daniel Sundgren lades in på sjukhus för lungemboli. Nu har AIK-backen börjat med lättare fysiska aktiviteter.
Nu behöver jag hitta dagliga rutiner som gör att jag fortsätter att sträva mot min långsiktiga dröm att ta mig tillbaka, säger Sundgren till AIK:s hemsida.

Det var i slutet på oktober som AIK gick ut med att Daniel Sundgren blivit inlagd på Karolinska sjukhuset i Solna efter att ha drabbats av akuta andningssvårigheter. Klubben meddelade senare att 26-åringen diagnostiserats med lungemboli - blodpropp i lungorna.

Sundgren har tidigare berättat om att hans flickvän tvingade in honom till sjukhuset - och kan ha räddat hans liv.

AIK har under tisdagen gjort en statusuppdatering om Sundgren. På sin hemsida skriver man att backen påbörjat sin rehabilitering med lättare fysiska aktiviteter och följer den utredningstrappa som är rutin för fall av lungemboli.

ANNONS

- Daniel har råkat ut för en ovanlig sjukdom. Han har fått mycket bra vård och behandling på Karolinska sjukhuset och nu befinner han sig i en rehabiliteringsfas och börjar lätt konditionsträna. Vi alla hoppas på att Daniels sjukdom ska vända och att han snart blir frisk. Tills dess behöver han lugn och ro. Det får han i AIK:s miljö. Nya kontroller om hur hans sjukdom utvecklas kommer att ske om två-tre veckor, säger klubbens chefsläkare Karol Zyto.

Sportchefen Björn Wesström:

- Det är en mental utmaning för Daniel nu när verksamheten går igång på samtliga cylindrar och han som spelare vill vara delaktig fullt ut och förbereda sig för att prestera med laget. Daniels mentalitet är att gasa och nu behöver han anpassa farten betydligt för att i ett första läge hitta en rehabform som passar honom och gör honom bättre. Vi som klubb behöver ge Daniel utrymme och rätt sorts stöd för att han mentalt ska vara stark i denna situation som ingen önskat.

ANNONS

Sundgren själv menar att det är svårt att inte kunna hjälpa laget, men att rehabiliteringen måste få ta sin tid.

- Detta är givetvis en oönskad situation för mig. Lika mycket som jag uppskattar all den fantastiska kärlek och det stöd som spelarna, ledarna och AIK:s supportrar visat så skapar det också en situation där jag vill betala tillbaka dubbelt upp för stödet med att prestera, vilket just nu blir en belastning eftersom det i nuläget inte går. Nu behöver jag hitta dagliga rutiner som gör att jag fortsätter att sträva mot min långsiktiga dröm att ta mig tillbaka, samtidigt som att jag inte får bli stressad över tiden som det tar, säger Sundgren.

Publicerad 2018-01-16 kl 12:17
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto