Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sundin ingen nödlösning längre

Alexander Gerndt kom. Erik Sundin såg dömd ut till bänken. Bara drygt ett halvår senare ser nu den tidigare nödlösningen given ut.

- Han var hela fjolårets största överraskning, säger Helsingborgstränaren Conny Karlsson till FotbollDirekt.se.

- Det är omöjligt att prata startelva, men han är i alla fall ingen back-up längre, fortsätter Karlsson.

Med två av allsvenskans mest omskrivna forwards i Alexander Gerndt och Rasmus Jönsson torde Helsingborg ha forwardsduon klar.
Erik Sundin har dock ställt allt på ända. 32-åringen tycktes dömd till bänken men i fjol ändrades allt. Några omgångar från slutet fick Sundin chansen på allvar - och tog den.
Plötsligt var han en startspelare och tendensen har förstärkts under årets försäsong. Sundin imponerar allt mer på Conny Karlsson och Rasmus Jönsson har fått flytta ner till en kant. En plats han verkar bli kvar på.

- Ser man till fjolåret så tycker jag Erik Sundin var hela allsvenskans största överraskning. Vi bestämde tidigt att nu var det färdigt med flera olika roller, nu ska han spela som anfallare. Och där har han utvecklats väldigt mycket, säger Conny Karlsson.

Vad är det främst han har förbättrat?

- Målskyttet, hans sätt att hantera lägen. Jag tyckte han var lite stressad tidigare, men det är han inte längre.

Och Helsingborg har onekligen fått fantastisk utdelning med Sundin på topp. I går kom en ny seger när HIF slog RNK Split under lägret i Kroatien. Segern var den femte på sex matcher. Det tycks inte finnas någon som helst anledning att ändra på formationen som ständigt ger nya segrar.

- Vi vet att vi har tre väldigt bra anfallsspelare. Sen tittar vi på hur vi kan få plats med alla tre. Och vill vi spela med alla tre så sätter vi Rasmus på en kant. Han är så skicklig att han löser det. Det är ingen nödlösning, fortsätter Karlsson.

Rasmus Jönsson har dock inte gjort någon hemlighet med att han helst spelar forward. Men Conny Karlsson känner inte till några missnöjesyttringar.

- Jag har i alla fall inte hört något sådant. Rasmus säger inte så mycket heller.

- Men jag kan inte tänka mig att han skulle vara missnöjd, så bra som han presterar på planen.

Jönsson på kanten och Sundin bredvid Gerndt på topp var framgångsreceptet även i går. Kroatiska ligatrean RNK Split kom med tämligen ordinarie lag, men det hindrade inte HIF från att ta en ny skalp. Alexander Gerndt och Marcus Bergholtz gjorde målen i 2-0-segern.

- Vi märker att vi är svårslagna. Från match ett och framåt har bitarna fallit på plats, avslutar Conny Karlsson.

Joakim Persson

Publicerad 2011-03-09 kl 15:49
Annons
Annons
Annons