Sundin matchhjälte när TFF tog viktig seger

Skadad och comeback senast mot Gais - nu målskytt och matchhjälte mot Norrköping. Trelleborgs Erik Sundin kan ha skjutit skåningarna bort från nedflyttningsstriden.

- Verkligen skönt och härligt att få bli matchvinnare, jublar Trelleborgs segerskytt till FotbollDirekt.se.

Sundin har tidigare under sommaren varit skadad och gjorde comeback i senaste bortamatchen mot Gais.

Redan i den elfte minuten sprang han sig fri på Kristian Haynes fina crossboll. Yttermittfältaren placerade kallt in 1-0 vilket också blev matchens enda fullträff.
- Vårt djupledsspel blev avgörande idag. Vi kunde ha gjort ett eller två mål till, menar Sundin.

Nog var hemmalaget nära att flera gånger utöka sin ledning. En trippelchans i slutet av första halvlek följdes i andra upp med Fredrik Jensens oförklarliga mål-miss. Anfallaren var helt fri på mållinjen men stod för årets miss när hans dåliga träff landade rakt på gästernas målvakt Nuredin Bakiu.

Tabelljumbon Norrköping var uddlösa framåt och satte aldrig TFF-målvakten Marcus Sahlman på några svåra prov. Efter segern mot Gefle fick laget återigen stå som förlorare, Trelleborg och andra sidan har nu fem poäng ner till Ljungskile på kvalplatsen.

- Vår backlinje var mycket bra och bjöd inte Norrköping på mycket. Den lagdelen blir viktig i fortsättningen då varje match är av stor betydelse, säger Sundin.

Matchfakta: Trelleborg - Norrköping 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 (11) Erik Sundin
Varningar: TFF: -, IFK: Richard Spong
Domare: Martin Hansson
Publik: 2 022