Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Sundin om HIF:s guldjubel - såg Malmös match via stream

Helsingborg är svenska mästare.
Guldet firas nu vilt i en buss på E6:an mot Helsingborg.
- Alldeles nyss fick vi se slutsignalen och då bröt det ut ett vilt jubel, säger Erik Sundin till fotbollskanalen.se.

HIF slog Gais och AIK tappade poäng mot Malmö FF. Därmed är guldet klart. Helsingborg är svenska mästare i kostym, när tre omgångar återstår av allsvenskan. Laget åkte direkt från Göteborg efter 1-3-vinsten mot Gais.

Guldlaget följde den dramatiska upplösningen av Malmö-AIK via en stream på spelarbussen. När Mathias Ranegie kvitterade och matchen var klar utbröt ett enormt jubel.

- Det är helt fantastiskt, hela bussen hoppar just nu, säger målvakten Pär Hansson på telefon till Radiosporten.

- Oj, vi följde den via någon risig stream och såg hur AIK tog ledningen. Alldeles nyss fick vi se slutsignalen och då bröt det ut ett vilt jubel. Det är helt sjukt, säger Erik Sundin till fotbollskanalen.se.

Sundin gjorde det matchavgörande målet mot Gais som innebar att Helsingborg hade chansen på guldet på söndagen. Han, precis som alla andra HIF:are gjort, hyllar lagandan.

- Lagandan är helt otrolig. Vi har riktigt bra spelare och har fortsatt kämpa hela vägen in. känns väldigt rättvist att vi vinner.

Helsingborgs ordförande Paul Myllenberg berättade för fotbollskanalen.se under lördagen att man inte hade planerat någon guldfest för laget, ifall det skulle avgöras under söndagen. Men firande lär det bli ändå – även om Sundin inte vet exakt vad som händer.

- Jag vet faktiskt inte. Vi får ta det som det kommer. Vi ska stanna till någonstans längs vägen nu och fylla på depåerna, berättar Sundin, på bussen någonstans mellan Göteborg och Helsingborg.

Laget följdes av upp emot tio bilar och ett flygplan hela vägen från Göteborg, berättar Sundin. När laget stannade i Björkäng, mellan Falkenberg och Varberg, kom sportchef Jesper Jansson in med champagneflaskor till HIF-spelarna.

Senare blev det klart att första stopp i Helsingborg blir Olympia. Där väntar HIF-fansen på att få hylla sina hjältar.

Publicerad 2011-09-25 kl 20:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons